Gå direkt till innehåll
Ford Focus 1,0-liters EcoBoost, den mest bränsleeffektiva bensindrivna Forden någonsin

Pressmeddelande -

Ford Focus 1,0-liters EcoBoost, den mest bränsleeffektiva bensindrivna Forden någonsin

  • Focus 1,0-liters EcoBoost är Fords mest effektiva bensinbil någonsin, med klassens bästa bränsleekonomi och lägst koldioxidutsläpp jämfört med rivalerna
  • Den nya 1,0-liters EcoBoost-versionen på 100 hk har en bränsleförbrukning på 4,8 l/100 km* och koldioxidutsläpp på 109 g/km. 125 hk-modellen drar 5,0l/100 km och släpper ut 114 g koldioxid per kilometer
  • Fords ECOnetic Technology-märkning understryker statusen för Focus 1,0-liters EcoBoost som marknadsledande inom bränsleekonomi

GENÈVE, 5 mars 2012 – Nya Focus med 1,0-liters EcoBoost, som visas upp vid bilmässan i Genève idag, är Fords mest bränsleeffektiva bensindrivna fordon någonsin.

Focus-modellerna på 100 och 125 hk har den bästa bränsleekonomin i klassen med en förbrukning på 4,8 l/100 km* och koldioxidutsläpp på 109 g/km, respektive 5,0 l/100 km och koldioxidutsläpp på 114 g/km.

1,0-liters EcoBoost använder turboladdning och direktinsprutning för att få ut imponerande kraft och bränsleeffektivitet ur det trecylindriga motorblocket, som inte är större än ett A4-ark. Kombinationen av effekt och låga koldioxidutsläpp kan inte matchas av någon konkurrent inom segmentet.

Motorns höga vridmoment på 170 Nm mellan 1 400 och 4 500 varv/minut (eller mellan 1 400 och 4 000 varv/minut i versionen med 100 hk) möjliggör en bränsleeffektiv körstil med höga prestanda och en dieselliknande vridmomentseffekt. Under året kommer 1,0-liters EcoBoost-motorn att erbjudas för C-MAX och den helt nya B-MAX, och fler modeller följer.

”Bara för några år sedan skulle ingen ha trott att det var möjligt att ta fram en så här liten och bränsleeffektiv motor som samtidigt ger kraft och körglädje åt en bil i Focus storlek”, säger Ford Europas styrelseordförande och koncernchef Stephen Odell.

Focus 1,0-liters EcoBoost kommer precis som 1,6-liters EcoBoost (bensin) och 1,6-liters TDCi (diesel) att förses med ECOnetic Technology-märket, som bara används på Ford-modeller som är ledande eller hör till de mest bränslesnåla i sina segment.

Mer än hälften av de nya Ford-bilar som säljs i år kommer att prydas med ECOnetic Technology-märket. Redan 2013 förväntas hela två tredjedelar av Fords nybilskunder dra nytta av de bränslesnåla ECOnetic-teknikerna med låga koldioxidutsläpp.

Här följer några exempel på dessa funktioner:

  • Aktivt grilljalusi, som automatiskt justerar grillen för att ge bättre aerodynamik
  • Smart förnyelsebar laddning, som ser till att batteriet laddas så effektivt som möjligt och därmed minskar bränsleförbrukningen
  • Ford Eco Mode, som använder symboler på instrumentbrädan för att hjälpa föraren att köra bränslesnålt
  • Växelspaksindikator, som anger när det är bäst att växla för att köra så bränsleeffektivt som möjligt. 

Följ länkarna om du vill veta mer om Ford ECOnetic-tekniken1 och 1,0-liters EcoBoost-motorn2.

# # #

*Alla bränsleförbrukningsvärden och koldioxidutsläpp i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG.  Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEC och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen. 

1: http://technology.fordmedia.eu/documents/Ford_GreenECOneticExplained.pdf

2: http://1l-ecoboost.fordmedia.eu/

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll