Gå direkt till innehåll
Nya Ford Fiesta passar alla livsstilar.
Nya Ford Fiesta passar alla livsstilar.

Pressmeddelande -

Robotrumpor har satt sig 25 000 gånger i nya Ford Fiesta

Nya Ford Fiesta finns i olika versioner för att passa dig nästan helt oavsett livsstil. Den karismatiska bilen har en lång lista på utrustning för att förgylla vardagen, som parkeringshjälp, fotgängarigenkänning, öppningsbart panoramaglastak och ett av marknadens kraftigaste ljudsystem från B&O PLAY. Och för att säkerställa sätenas hållfasthet har robotrumpor satt sig i dem 25 000 gånger.

Ford Fiesta har ända sedan lanseringen för över fyrtio år sedan byggts i samma fabrik i Köln. När fabriken nu rullar ut den åttonde generationen – i en hastighet av en bil var 68:e sekund – finns alla möjligheter för föraren att ge bilen sin egen personliga prägel. Fyra versioner finns tillgängliga från start, allt från instegsmodell till en sport- och en lyxmodell, och ytterligare två versioner kommer nästa år. Totalt går bilen att variera i upp till 20 000 olika utföranden.

– Vi delar våra kunders passion för Fiesta och det har gjort att vi kunnat ta bilens älskvärda, roliga och körglada karaktär till nästa nivå, med ett större utbud av modeller än någonsin, som alla har en distinkt personlighet, säger Steven Armstrong, chef för Ford Europa, Mellanöstern och Afrika.

Sofistikerad interiör och smart teknologi
Trots att Fiestan inte är någon storbil har Ford försett den med högkvalitativa material, sömlösa ytor och en intuitiv design interiörmässigt, vilket ger bilen en lugnande och fridfull miljö. Interiören är influerad av hur vi använder våra smartenheter och surfplattor, och i mitten av instrumentbrädan flyter en surfplatteinspirerad skärm. 8-tumsskärmen styrs med hjälp av både svep- och nyprörelser direkt på touchskärmen.

– Människor avgör inom tre minuter om de älskar en produkt eller inte, och samma sak gäller för bilar. Från ögonblicket du sätter dig i bilen får du kontakt med lukten, med känslan i ytskikten eller ljudet av dörren när den stängs. Om vi designers kan hjälpa till att skapa den perfekta upplevelsen för dig som kund är det väldigt kraftfullt, säger Amko Leenarts, global chef för interiördesign på Ford.
Fem saker du inte visste om nya Fiesta:

Solkräms-, kaffe- och jeansbeständigt läder
Fords ingenjörer har testat lädret i ratten och sätena för att klara att stå emot en rad produkter som kan ge fläckar, som solkräm, utspillt kaffe, smutsig idrottsutrustning eller till och med ett par nya jeans.

Sätena testas 25 000 gånger med robotrumpor
För att säkerställa att sätena förblir bekväma genom hela bilens livslängd har Ford låtit robotar "sätta sig" i sätena 25 000 gånger.

Karossdelarnas kvalitet testas med ljudvågor
Några av panelerna i karossen har tillverkats med en helt ny tillverkningsmetod som analyserar frekvensen på ljudvågorna som skapas under formningsprocessen. Formpressningsmaskinerna kan identifiera om en komponent inte håller Fords kvalitetskrav redan innan delen har lämnat maskinen.

Dörrarna är 20 procent lättare att stänga
Tack vare utvecklade luftventiler inuti bilen krävs det 20 procent mindre kraft för att stänga dörrarna i nya Fiesta. Dessutom finns det inbyggda dörrskydd i dörrarna, som fälls ut automatiskt och skyddar från märken om du skulle råka öppna dörren mot bilen bredvid eller en vägg.

B&O PLAY har finjusterats med hjälp av en 5000 låtar lång spellista
För att säkerställa att ljudsystemet B&O PLAY på 675 watt låter optimalt oavsett musiksmak ägnade ingenjörerna ett år åt att lyssna på mer än 5000 låtar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll