Gå direkt till innehåll
Nya Ford Fiesta.
Nya Ford Fiesta.

Pressmeddelande -

Nya Ford Fiesta blir säkrare i Sverige

Nu börjar Ford tillverka nya Ford Fiesta i den klassiska fabriken i Köln. Samtidigt meddelar Ford Sverige att ett omfattande säkerhetspaket blir standard just för svensk marknad.

Produktionen av nya Ford Fiesta har startat
Nya Ford Fiesta har nu börjat produceras och kommer ut på den svenska marknaden under sensommaren. Först ut är varianterna Trend och Titanium, och senare lanseras sportiga ST-Line och helt nya Active-varianten med inspiration från crossovers. Den utökade Fiesta-parken innebär större möjligheter för kunder att hitta en bil som motsvarar deras unika, personliga önskningar. 

För att kunna bygga bilen har Ford investerat cirka 293 miljoner euro i sin produktionsanläggning i tyska Köln, en av världens mest effektiva fordonsproduktioner. Fabriken kommer skicka ut en ny Fiesta var 68:e sekund.

Nytt säkerhetspaket standard i Sverige
Ford Sverige har beslutat att inkludera ett omfattande säkerhetspaket i standardutrustningen för svensk marknad.

– Fiesta har ett tungt arv att förvalta som en av Europas mest sålda bilar och Ford har satsat stort på att skapa en riktig vinnare. Då är det viktigt att vi även är ledande inom säkerhet. Säkerhetspaketet som blir standard på alla modeller i Sverige innehåller den senaste tekniken som adaptiv farthållare, full autobroms, fotgängarigenkänning, Driver alert, och automatiskt helljus. Vi vågar påstå att det inte finns någon annan bil i B-segmentet som har så mycket säkerhetsutrustning som standard, säger Christian Lysholm, marknadschef på Ford Sverige.

Nuvarande Ford Fiesta slutar med flaggan i topp
Den nuvarande Fiestan var Europas mest sålda bil under mars månad med 47 000 sålda exemplar, alltså drygt en såld bil per minut. Jämfört med samma period föregående år är det en försäljningsökning med 12 procent. Ford Fiesta tog därmed över ledartröjan som Europas mest sålda bil.

– Vi har en bra bit kvar innan vi kan visa på samma framgång i Sverige. Men vi tror att nya Ford Fiesta har de egenskaper som skall till för att locka svenska kunder, så som hög säkerhetsnivå, 5 års garanti, bättre komfort och utrymmen. Samtidigt bygger vi vidare på Fiestans typiska styrkor som härliga köregenskaper och fräsch design, fortsätter Christian Lysholm.

Lanseringspriserna för nya Ford Fiesta börjar på 133 900 kronor. För 10 000 kronor extra får bilköparna den förväntade storsäljaren Fiesta Titanium med en EcoBoost-motor på 100 hk.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll