Gå direkt till innehåll
Ford presenterar hur musiklyssnande i bilen påverkar oss – rock och pop populärast

Pressmeddelande -

Ford presenterar hur musiklyssnande i bilen påverkar oss – rock och pop populärast

Att lyssna på melankolisk musik när du kör bil kan göra underverk för ditt humör enligt en ny undersökning gjord på uppdrag av Ford. Forskare har utforskat den emotionella påverkan spellistor har under bilfärder, och när det kommer till musikgenrer i bilen är det rock och pop som ligger svenskarna närmast om hjärtat, medan dansband och klassisk musik hamnar i botten.

Enligt en undersökning, gjord på uppdrag av Ford tillsammans med Spotify och New York University, kan melankoliska sånger i bilen hjälpa dig att kickstarta dagen och göra underverk för ditt humör i upp till två timmar efter det att du slutat lyssna på musiken. Justin Biebers ”Sorry” och Abbas ”The Winner Takes it All” är båda exempel på sånger som bland annat har liknande tempo och en melankolisk känsla. Enligt undersökningen frigör denna typ av musik hormoner som gör dig gladare, förbättrar din andning och minskar dina stressnivåer.

Lyssna på Fords spellista ”Science of Sound”: https://open.spotify.com/user/fordeurope/playlist/7wDem20vUWwgKv7NaohGmF#sthash.TBtHlnID.dpuf

Nya Fiestans B&O PLAY-ljudsystem optimerat för all typ av musik
I nya Ford Fiesta finns det helt nya ljudsystemet från B&O PLAY. Ingenjörerna som utvecklat ljudsystemet, specifikt för Ford, ägnade ett år åt att lyssna på över 5 000 låtar för att säkerställa att den nya 675-wattsteknologin skulle låta bra oavsett vilken typ av låtar som spelas. Systemet består av tio strategiskt placerade högtalare och är optimerat med en digital ljudprocessor och en 200 millimeters subwoofer, allt styrt via Ford SYNC 3 och en 8-tums pekskärm.

– Att lyssna på musik när du reser är för många en fundamental del av vardagen. B&O PLAY-systemet i nya Fiestan kommer kunna förse våra kunder med den allra bästa ljudkvalitén och ge dem en härlig upplevelse, oavsett vilken musiksmak de har, säger Jan Schroll, ansvarig för multimedia och uppkoppling på Ford Europa.


Svenskarna lyssnar helst på rock och pop i bilen
När Ford frågade strax över 1 000 svenskar vilken musikstil de helst lyssnar på i bilen hamnade rock på första platsen – som väljs av 40,1 procent – tätt följt av pop på 39,4 procent. Dansband och klassisk musik hamnade längst ner i listan som väljs av 16,6 respektive 19 procent av svenskarna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll