Gå direkt till innehåll
Nya Ford B-MAX får maxbetyget 5 stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest

Pressmeddelande -

Nya Ford B-MAX får maxbetyget 5 stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest

  • Nya B-MAX har fått högsta möjliga betyg av den oberoende krocktestorganisationen Euro NCAP. 
  • Den kompakta multiaktivitetsbilen B-MAX fick 83 procent för övergripande skydd – och 93 procent för skydd av vuxna.
  • B-MAX är den tredje Ford-modellen som fått toppbetyget fem stjärnor enligt årets nya och tuffare testprotokoll. Både Ranger (pickup) och Focus lyckades med detta tidigare under året.

Göteborg, 29 augusti 2012 – Nya B-MAX har fått högsta möjliga betyg – fem stjärnor – av den oberoende krocktestorganisationen Euro NCAP.

Den kompakta multiaktivitetsbilen B-MAX fick totalpoängen 83 procent. För skyddet av vuxna blev resultatet 93 procent och för skyddet av barn 84 procent.

”Säkerheten är alltid prioriterad på Ford och vi är glada för det fina resultatet i Euro NCAP:s krocktester”, säger Tom Overington, projektledare för säkerhetsfrågor på Ford Europa. ”Teamet har arbetat hårt för att se till att B-MAX når upp till den säkerhetsnivå som kunderna förväntar sig av en Ford.”

Under utvecklingsarbetet lät Ford utsätta nya B-MAX för mer än 5 000 datorsimulerade krocktester, inte mindre än 40 fullständiga krocktester och ytterligare 100 tester.

I mer av 58 procent av karossen används stål med hög och extra hög hållfasthet. Samma material återfinns i de specialfästen, så kallade krockfångare (crash-catchers), som låser det innovativa dörrsystemet om bilen skulle bli påkörd från sidan.

B-MAX har sju krockkuddar och en front med optimerat skydd för fotgängare. Modellen är också, som den första i sitt segment, utrustad med Fords system Active City Stop som hjälper förare att undvika krockar i låg fart med framförvarande fordon.

B-MAX har bättre anslutningar än någon annan bil sin klass. Den har bl.a. Fords röstaktiverade bilkommunikationssystem SYNC, som kontaktar larmtjänst om en olycka skulle vara framme.

”Det är bara bilar som kan erbjuda ett heltäckande skydda som kan få fem stjärnor enligt våra nya tester”, förklarar Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP. ”Ford B-MAX är ett utmärkt exempel hur man kan uppnå en sådan säkerhetsnivå med hjälp av innovativ utveckling, förstklassig systemteknik och smarta funktioner som Active City Stop.”

Euro NCAP grundades 1997 och stöds av flera stater/regeringar samt motor-, konsument- och försäkringsorganisationer. Det är den största och mest respekterande oberoende experten på krocktester i Europa.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. B-MAX Safety Forum kit

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya B-MAX följer trenden mot mindre bilar – Nu startar tillverkningen på den nya fabriken i Rumänien

Nya B-MAX följer trenden mot mindre bilar – Nu startar tillverkningen på den nya fabriken i Rumänien

CRAIOVA, Rumänien, den 10 juli 2012 – Fords nya, smarta B-MAX är företagets svar på trenden mot mindre fordon i Europa. Produktionen drog igång den 25 Juni på Fords nya fabrik i rumänska Craiova. Idag letar över 40 procent av ägarna till större bilar i Europa efter mindre och mer bränslesnåla modeller. Samtidigt vill cirka 20 av de som redan äger en mindre bil ha större utrymme i den.

Ford Focus nya elektriska dragkrok har gjort stor succé bland våra kunder och tekniken kommer nu även att överföras till andra modeller.

Ford Focus nya elektriska dragkrok har gjort stor succé bland våra kunder och tekniken kommer nu även att överföras till andra modeller.

Ford Focus infällbara dragkrok har blivit köparnas nya favorit och försäljningen överträffade de traditionella fasta kuldragkrokarna redan under de första månaderna efter lanseringen. Med hjälp av den nyskapande dragkroken kan Focus dra lättare husvagnar, släp och dragkroksmonterade cykelhållare, och med en enkel knapptryckning dras dragkroken in under den bakre stötfångaren.