Gå direkt till innehåll
Ford lanserar sin uppskattade 1,0-liters EcoBoost-motor i C-MAX och Grand C-MAX

Pressmeddelande -

Ford lanserar sin uppskattade 1,0-liters EcoBoost-motor i C-MAX och Grand C-MAX

  • I oktober börjar Ford sälja C-MAX och Grand C-MAX med den nya bensinmotorn 1,0-liters EcoBoost som tagit emot utmärkelsen International Engine of the Year 2012.
  • Ford räknar med att de båda bilmodellerna får klassledande bränsleekonomi. C-MAX förväntas uppnå 5,1 l/100 km* och Grand C-MAX 5,2 l/100 km.
  • Ytterligare en nyhet till C-MAX är bilkommunikationssystemet SYNC med nödhjälpsfunktion och avancerade förarassisterande funktioner som aktivt citystopp, filkörningsassistans, filbytesvarning, automatiskt helljus, förarvarning och vägmärkesidentifiering.

Göteborg den 18 juli 2012 – Från och med oktober kommer Ford Europa att sälja C-MAX och Grand C-MAX med 1,0-liters EcoBoost-motor. Den prisbelönta motorn i kombination med det populära multiaktivitetsfordonet förväntas få klassens lägsta bränsleekonomi och koldioxidutsläpp.

Fords kunder får nu möjlighet att köpa C-MAX och Grand C-MAX med en 1,0-liters EcoBoost-motor på 100 hk eller 125 hk. EcoBoost-motorn utsågs till International Engine of the Year 2012.

Ford C-MAX med 1,0-liters EcoBoost förväntas uppnå en bränsleförbrukning på 5,1 l/100 km med ett koldioxidutsläpp på 117 g/km för båda motorstorlekarna medan motsvarande värden för Grand C-MAX hamnar på 5,2 l/100 km och 119 g/km.

"Folk älskar den här motorn. Den gör körningen till ett rent nöje och är otroligt bränslesnål", säger Roelant de Waard som ansvarar för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. "Nya Focus med den här motorn har redan blivit mycket omtyckt, så det är verkligen en bra idé att lansera motorn i C-MAX och Grand C-MAX så snart som möjligt."

Ford har sålt mer än 200 000 C-MAX och Grand C-MAX i Europa sedan de senaste versionerna lanserades 2010.

EcoBoost är en trecylindrig motor på 1,0 liter med turboladdning, direktinsprutning och variabla ventiltider på både insugs- och avgassidan. Det innebär att den lilla motor kan levererar lika mycket effekt som betydligt större motorer. EcoBoost-motorn tillverkas i Fords egna motorfabriker i Köln, Tyskland, och Craiova, Rumänien.

Mer än 4 700 kunder över hela Europa beställde Focus med 1,0-liters EcoBoost redan under lanseringens första månaden. Det motsvarar ungefär en fjärdedel av Fords försäljning på de 19 traditionella, europeiska marknaderna.

År 2015 räknar Ford med att över hälften av bilarna som företaget tillverkar i Europa för den europeiska marknaden kommer att vara utrustade med EcoBoost-motorer – även i 1,6- och 2,0-litersversioner.

De uppgraderade C-MAX- och Grand C-MAX-modellerna utrustas med bilkommunikationssystemet SYNC med nödhjälpsfunktion och de avancerade förarassisterande funktionerna aktivt citystopp, filkörningsassistans, filbytesvarning, automatiskt helljus, förarvarning och vägmärkesidentifiering.

Kunderna kan även beställa tillvalen döda-vinkel-övervakning (BLIS), elstyrd baklucka och den nya, attraktiva lacken Burnished Glow.

Alla Ford C-MAX och Grand C-MAX som säljs på den europeiska marknaden tillverkas på Fords fabrik i Valencia, Spanien. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll