Gå direkt till innehåll
John Hurtig blir ny VD för Ford i Sverige

Pressmeddelande -

John Hurtig blir ny VD för Ford i Sverige

John Hurtig tillträder som ny verkställande direktör för Hedin HMC Motor Company AB som är Fords importör i Sverige. John anslöt till den svenska organisationen förra sommaren, som vice VD och försäljningschef.

John anslöt till organisationen den 14 juni 2021 och kommer närmast från uppdraget som VD för Subaru i Storbritannien, har tidigare lång erfarenhet i ledande befattningar i Norden både hos privat och fabriksägda generalagenter.

John axlar VD-rollen för Ford i Sverige under en tid som präglas av en hel del förändringar. Nyligen kommunicerades det att man stöper om återförsäljarstrukturen i Sverige där ett fåtal återförsäljare kommer ansvara för större, geografiska kluster. Syftet är att skapa ett högre fokus på Ford-varumärket och öka såväl i marknadsandelar som i lönsamhet.

Dessutom gör Ford i Europa stora nysatsningar för att påskynda omställningen till att sälja elektrifierade bilar genom ett antal större investeringar i nya och befintliga fabriker. Fram till slutet av 2024 ska man lansera sju helt nya, helt eldrivna bilmodeller.

En annan stor förändring för Fords svenska verksamhet var Hedin Mobility Groups förvärv av Ford Motor Company AB som skedde den 4 januari 2021. Men trots de utmaningar som en organisatorisk förändring av detta slag för med sig, samt det faktum att fjolåret även präglades av såväl en pandemi som halvledarbrist kunde man stänga 2021 med en total marknadsandel på 4,7 procent där andelen för personbilar blev 3 procent och för transportbilar 19 procent vilket är den starkaste marknadsandelen Ford har haft i Sverige på fem år. Bolagets nettoomsättning landade på drygt 5 miljarder SEK för 2021.

- Det är helt klart så att det senaste året varit en rejäl utmaning för oss som organisation. Förutsättningarna för att lyckas har inte varit optimala, men trots det så gör vi ett mycket bra resultat. Detta är helt och hållet tack vare en stark organisation av både medarbetare och återförsäljare. Men det här är bara början för oss. Jag ser en otroligt stor potential i Ford-varumärket i Sverige vår ambition ligger i att bli en av de tre största aktörerna i Sverige. Det är min absoluta övertygelse att vi kan nå dit, mycket med hjälp av de fanstatiska bilar i vi idag har på den svenska marknaden men framförallt i de lanseringar som är på gång de kommande två åren, säger John Hurtig.

John Hurtig tar över rollen som VD för Ford i Sverige efter Jonas Angerdal som valt att gå vidare till andra utmaningar inom Hedin Mobility Group.

Ämnen


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll