Gå direkt till innehåll
I dag kan du intresseanmäla dig för nya superbilen Ford GT

Pressmeddelande -

I dag kan du intresseanmäla dig för nya superbilen Ford GT

Nu kan du bygga din egen konfiguration av Fords senaste version av superbilen Ford GT och skriva upp dig på intresselistan, på hemsidan FordGT.com. Men bilen tillverkas bara i 500 exemplar de kommande två åren så Ford kommer välja ut de bästa ambassadörerna bland alla sökande.

Den som hoppas på att bli ägare till den nya ultraprestandabilen Ford GT kan nu officiellt skriva upp sig på intressentlistan på hemsidan FordGT.com. 500 bilar kommer tillverkas, och den begränsade upplagan har inspirerat Ford Performance till att skapa en unik, kundorienterad upplevelse för att hjälpa de utvalda köparna med sin nya superbil. Kunderna kommer att jobba tillsammans med Ford GT:s nya conciergeteam för en personlig köp- och ägarupplevelse.

– Köpprocessen för Ford GT är lika unik som bilen. Vi vet att GT-kunder är starka ambassadörer för Ford Motor Company och vi ser fram emot att ge dem en service som är lika distinkt som bilen i sig, säger Henry Ford III, global marknadschef på Ford Performance.

Lätt vikt och aerodynamik ger bränsleeffektivitet
Ford GT är Fords mest avancerade serieproducerade bil någonsin, med den senaste lättviktstekniken, aerodynamiken och Fords EcoBoost-motorteknologi. Vindrutan är utvecklad av Gorilla-glas som tidigare mest förknippats med reptåliga smartphoneskärmar.

Raritet bland Ford-bilar
Ford GT kommer bli en av de största Ford-rariteterna någonsin. Tillverkningen är begränsad till 250 fordon per år och den inledande orderperioden täcker de första två årens produktion – 500 bilar.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll