Gå direkt till innehåll
Nya Ford Kuga PHEV kommer bland annat i den nya färgen Bursting Green.
Nya Ford Kuga PHEV kommer bland annat i den nya färgen Bursting Green.

Pressmeddelande -

Här är nya Ford Kuga - Europas bästsäljande laddhybrid har nu blivit ännu snyggare, starkare och effektivare

  • Nya Kuga SUV inspirerar förare att omfamna en elektrisk framtid med uppgraderade hybriddrivlinor som passar alla behov och levererar klassens bästa dragförmåga
  • Självsäker exteriör kompletterar en stilren interiördesign med 13,2-tums pekskärm och SYNC 4 molnanslutet 5G infotainmentsystem som standard
  • Avancerad förarassistansteknik inklusive förbättrad adaptiv farthållare ökar förarens självsäkerhet och komfort

Ford avser att inspirera förare att omfamna en elektrisk framtid och nya Kuga spelar en avgörande roll på den resan. Ford Kuga är Europas bästsäljande laddhybrid (PHEV) 2021, 2022 1,2 och enligt de senaste tillgängliga uppgifterna även så under 2023. Med djärv och självsäker design erbjuder nya Kuga pålitlig prestanda från hybriddrivlinor, bekvämlighet med sömlös uppkoppling och ett komplett utbud av den senaste generationens förarassistanssystem som gör den till den en perfekt följeslagare till de mest varierade vardagsäventyren.


Nya Kuga – byggd i Europa och designad för europeiska förare – erbjuder de kunder som har möjlighet till laddning upp till 69 km 3 eldrift med Kuga PHEV. För förare där laddning inte finns nära till hands, erbjuds elhybriden Kuga Hybrid där en elektrifierad drivlina ger upp till 900 km körräckvidd på en enda tank 4 och upp till 64 procent ren elektrisk körning i stan. 5

Både Kuga Plug-In Hybrid och Kuga Hybrid AWD ger avsevärt förbättrad acceleration, med minskade utsläpp via en elektrifierad körupplevelse. Med upp till 2 100 kg 6 dragvikt slår Kuga alla konkurrenter på fingrarna och det betyder att nya Kuga kan dra allt från en stor husvagn till en hästtransport.

"Ford Kuga har varit en succé bland kunder sedan den lanserades första gången 2008. Nya Kuga är vår bästa någonsin och driver oss framåt med nya nivåer av kapacitet, uppkoppling och komfort", säger Jon Williams, verkställande direktör, Ford Blue, Europa.


Fräsch design och sömlös anslutning

Nya Kuga har uppdaterats både inuti och utanpå, med en fräsch, självsäker design. De smarta Titanium, sportiga ST-Line och robusta Active-modellerna har alla unika designegenskaper och distinkta personligheter. En iögonfallande LED-ljuslist i full bredd ramar in den nya frontgrillens design, som stolt visar upp Ford-ovalen, vilket understryker dess kraft och identitet.

Inuti har nya Kuga Ford den senaste generationen av SYNC 4 7, infotainmentsystemet som erbjuder dubbelt så mycket datorkraft som tidigare system. Det integreras sömlöst med smartphones, har 5G-anslutning för snabb åtkomst till information, molnansluten navigering för att hålla dig uppdaterad i förväg, och trådlös Apple CarPlay samt Android Auto 8 för åtkomst till viktiga appar och information. Alexa Built-in 9 är också standard, så förare och passagerare kan ställa frågor eller göra kommandon även utan att en smartphone är ansluten.


SYNC 4 hjälper även förare att få ut det mesta av nya Kugas dragkapacitet, 6 med Trailer Connection Checklist hjälper den till att säkerställa säkra anslutningar. Trailer Tow Navigation gör det möjligt för förare att ange dimensionerna på sin bil och trailer så att SYNC 4 kan välja en rutt för att undvika snäva svängar, låga broar och andra hinder.


Spjutspetsteknik från fabriken till din uppfart

Avancerad förarassistansteknik stöder en enkel, bekväm körning även under de mest utmanande förhållanden. Den nya generationen av Adaptive Cruise Control 10,11 kan nu bromsa automatiskt i kurvor och korsningar samt för annan trafik. Ett 360-graders kamerasystem 12 erbjuder en helikoptervy så att parkering, förberedelse för att koppla på en släpvagn eller till och med att manövrera i en automatisk biltvätt blir en enkel match.

Praktikalitet är ledordet för nya Kugas interiör, som erbjuder komfort och bekvämlighet redo för nästa äventyr i staden och utanför. De skjutbara sätena på andra raden kan öka benutrymmet till över 1 meter för de bakre passagerarna eller frigöra upp till 140 liter 13 extra bagageutrymme. Valfria komfortstolar godkända av en ledande rygghälsoorganisation ger stöd där det behövs som mest.

Nya Kuga finns nu även som Active, perfekt för dem som vill ha den mest robusta Kuga, både i utseende och förmåga, och som kan hantera underlag så som sand eller lera.


Avancerad ljusteknik hjälper till att förbättra komforten och självförtroendet för föraren, med full LED-strålkastare inklusive Automatic High Beam Control 10som standard. Tillvalet Dynamic Pixel LED-strålkastare 10 använder navigationsdata och en vindrutemonterad kamera för att läsa vägskyltar, anpassa ljusmönstret i kurvor, korsningar och rondeller för att bättre belysa fotgängare och cyklister.

Nya Kuga byggs i Europa i Fords avancerade Valencia-fabrik i Spanien, där 3D-utskrift av delar ger mycket exakt och hållbar tillverkning. Artificiell intelligens arbetar hand i hand med ingenjörer för att säkerställa högsta kvalitet och produktion.

Offentliggörande av svenska priser och öppnande av orderböcker planeras ske till slutet av kvartal 1, 2024.

Här kan du se ännu mer av den nya Kuga Plug-In Hybrid.


OBS: Vill du läsa ännu mer om nya Ford Kuga hittar du fler tekniska detaljer i det engelska pressmeddelandet nedan. Du hittar fler bilder och video på vår europeiska presssida.

###

1 Ford Europa rapporterar försäljning för sina 20 europeiska traditionella marknader: Österrike, Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumänien, Sverige och Schweiz.

2 Kuga Plug-In Hybrid var den bästsäljande PHEV i Europa för helåret 2021 och 2022 enligt data från JATO Dynamics och IHS Markit.

3 Kuga PHEV homologerad CO2-utsläpp 20-28 g/km, homologerad bränsleeffektivitet 0,9-1,2 l/100 km och homologerad ren elektrisk körräckvidd 60-69 km WLTP.

Kuga Hybrid homologerade CO2-utsläpp 121-146 g/km och homologerad bränsleeffektivitet 5,3-6,4 l/100 km WLTP.

Kuga 1,5-liters EcoBoost Hybrid-homologerade CO2-utsläpp 144-163 g/km och homologerad bränsleeffektivitet 6,3-7,2 l/100 km WLTP.

CO2-utsläpp och bränsleeffektivitetsintervall kan variera beroende på fordonsvarianter som erbjuds av enskilda marknader. Den deklarerade WLTP-bränsle-/energiförbrukningen, CO2-utsläppen och den elektriska räckvidden bestäms enligt de tekniska kraven och specifikationerna i de europeiska förordningarna (EC) 715/2007 och (EU) 2017/1151, senast ändrade. De tillämpade standardtestprocedurerna möjliggör jämförelser mellan olika fordonstyper och olika tillverkare.

4 Baserat på certifierade WLTP-data för en Kuga FHEV FWD ST-Line X.

5 Uppskattad procentsats gäller för en Kuga Full Hybrid FWD-modell, beräknad med hjälp av Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Den uppskattade procentsatsen återspeglar den körda sträckan i elläge jämfört med bensin under en genomsnittlig körcykel i stadsmiljö. Elektriskt läge uppnås på Kuga Full Hybrid FWD-fordonet när det enbart drivs av elmotorn eller när det bromsar, dvs. förbränningsmotorn är avstängd och fordonet använder kinetisk energi för att driva sig själv. Den faktiska elektriska körsträckan varierar beroende på faktorer som temperatur, körbeteende, ruttprofil, fordonsunderhåll och batteriets ålder och skick.

6 När den är rätt utrustad. Max bogsering varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

7 Kör inte när du är distraherad eller när du använder handhållna enheter. Använd röststyrda system när det är möjligt. Vissa funktioner kan vara låsta när fordonet är i växel. Alla funktioner är inte kompatibla med alla telefoner.

8 Kräver telefon med aktiv datatjänst och kompatibel programvara. SYNC 4 kontrollerar inte produkter från tredje part när de används. Tredje part är ensam ansvarig för deras respektive funktionalitet.

9 För att använda Alexa Built-in måste förare aktivera FordPass i sitt fordon med hjälp av FordPass smartphone-appen eller fordonsinställningar. Åtkomst till Alexa kräver ett Amazon-konto, SYNC 4 eller SYNC 4A, FordPass och gratis ansluten tjänst aktiverad via FordPass-appen (se FordPass-villkoren för detaljer). Ytterligare produkter och inställningar kan krävas. Amazon, Alexa och alla relaterade logotyper och märken är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

10Förarassistansfunktioner är ett komplement till och ersätter inte förarens uppmärksamhet, omdöme och behov av att kontrollera fordonet.

11 Om stopp är längre än tre sekunder måste föraren ingripa och trycka på "RES"-knappen eller gaspedalen för att återuppta systemets funktion.

12 Kameror fungerar endast i hastigheter under 10 km/h.

13 Last- och lastkapacitet begränsad av vikt och viktfördelning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Ford Kuga blev Europas bäst säljande laddhybrid under 2021

Ford Kuga blev Europas bäst säljande laddhybrid under 2021

• Kuga Plug-In Hybrid-förare sparade över 1 100 kg CO2 förra året jämfört med en motsvarande bensindrivlina, baserat på WLTP-utsläppssiffror • Analys av anonymiserad data visar att kunderna laddade sina Kugor på 71 procent av kördagarna men utnyttjade också bilens hybriddrift för sommarresor • Kuga blev Europas bäst säljande laddhybrid under 2021 och levererade bättre energiförbrukning, bättre C

Kuga PHEV körs helst på el, visar ny data

Nya Ford Kuga PHEV var Europas bäst säljande laddhybrid under första halvåret


Enligt ny data från JATO Dynamics var Fords nya laddhybrid Kuga PHEV den bäst säljande laddhybriden i samtliga segment under årets första halva. Data visar också att europeiska Kuga-förare gillar att köra på el, där 49 procent av den totala körsträckan bland alla förare var på el.
Enligt anonymiserad data från Ford har Kuga PHEV-förare över hela Europa hittills i år kört 49 procent av sin