Gå direkt till innehåll
Tack vare Fords förarassistansteknik Co-Pilot360, som är utformad för att göra körningen intuitiv och mindre stressad, har Ford Kuga tagit en topplacering i Euro NCAPs nya tester inom assisterad körning.
Tack vare Fords förarassistansteknik Co-Pilot360, som är utformad för att göra körningen intuitiv och mindre stressad, har Ford Kuga tagit en topplacering i Euro NCAPs nya tester inom assisterad körning.

Pressmeddelande -

Ford Kuga placerar sig i toppen i Euro NCAP:s nya förassistans-tester

Tack vare Fords förarassistansteknik Co-Pilot360, som är utformad för att göra körningen intuitiv och mindre stressad, har Ford Kuga tagit en topplacering i Euro NCAPs nya tester inom assisterad körning. och slår därmed flera populära modeller på marknaden. I det nya testet utvärderas funktioner som kan hjälpa till att delvis köra bilen, under förarens ansvar.

Euro NCAP har inför 2020 års utvärdering av Highway Assist-system utvecklat särskilda test- och bedömningsprotokoll med fokus på vad de kallar stödkompetens (Assistance Competence), förarengagemang (Driver Engagement) och säkerhetsbackup (Safety Backup). I testerna fick Kuga dubbelt så många poäng som Tesla Model 3 i kategorin förarengagemang och slog både Volvo V60 och Volkswagen Passat i kategorin säkerhetsbackup.

– Med den täta trafik vi nu har på många vägar kan det vara krävande och stressande att köra. Därför tog vi fram teknologier för att underlätta för förare och hjälpa dem att fokusera på vägen. Vi har jobbat intensivt för att göra upplevelsen av assisterad körning i Kuga så intuitiv, naturlig och engagerande som möjligt, så att förarna kan dra full nytta av tekniken, säger Stuart Southgate, chef för teknisk säkerhet på Ford Europa.

Förarassistanstekniker som underlättar för föraren
I Euro NCAPs senaste tester var de bästa systemen de som kunde hitta en balans mellan att underlätta körningen och se till att föraren höll sig uppmärksam på det som skedde, och inte helt och hållet förlitade sig på assistansteknologierna. Kugas adaptiva farthållare, med stopp och start, hastighetsskyltigenkänning och filcentrering, använder en kombination av sensorer och kameror för att övervaka vägen och trafiken framåt och kan automatiskt hålla jämn takt med trafiken och hastighetsbegränsningar.

– Ford Kuga visar att en familje-SUV med stora volymer också kan få bra ranking. Ford imponerade i vårt test av teknik för assisterad körning, presterade bra på alla områden och hade en bra balans mellan förarens engagemang och bilens assistans, med en robust säkerhetsbackup, säger Richard Schram, teknisk chef för Euro NCAP.

Kuga har också en rad olika teknologier som förebygger eller mildrar kollisioner, som krockavvärjning, kollisionsavvärjning med aktiv bromsning, dödavinkelövervakning med varning för korsande trafik samt den nya tekniken vägkorsningsassistans. Förra året tilldelades nya Ford Kuga högsta säkerhetsbetyg av Euro NCAP.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll