Gå direkt till innehåll
Ford Kuga PHEV kan nu dra upp till 2 100 kg på kroken.
Ford Kuga PHEV kan nu dra upp till 2 100 kg på kroken.

Pressmeddelande -

Bästsäljande Ford Kuga levereras till svenska kunder

Stockholm, 11 juni. Ford kan stolt meddela att leveranserna av den nya, uppdaterade Ford Kuga nu har påbörjats till svenska kunder. Nya Kuga, som redan har etablerat sig som Europas bästsäljande laddhybrid (PHEV) de senaste tre åren1, fortsätter att leda vägen för en elektrisk framtid med sin innovativa teknik och utstickande design.

Med upp till 69 km elektrisk räckvidd för Kuga PHEV2 och upp till 900 km total räckvidd för Kuga Hybrid, möter den nya Kuga behoven hos både de som har laddningsmöjligheter och de som inte har det. För de som söker prestanda, erbjuder Kuga nu ökad effekt på 243 hk (tidigare 225 hk) och en dragvikt på upp till 2 100 kg, vilket gör den perfekt för att dra allt från husvagnar till hästtransporter.

"Nya Kuga är vår bästa någonsin och driver oss framåt med nya nivåer av kapacitet, uppkoppling och komfort. Vi är tacksamma för de framgångar vi har haft med Kuga de senaste åren och baserat på det positiva gensvar vi har fått är vi övertygade om att vi kan glädja ännu fler med denna nya, uppdaterade modell", säger John Hurtig, vd för Ford Sverige.

Priser och tillgänglighet
Samtliga Kuga hybrid modeller finns nu tillgängliga att provköra samt beställa. Priserna börjar på 439 900 kronor och leveranserna till svenska kunder har påbörjats.

100-års firande
Ford firar under året hundra år av framgångsrik verksamhet i Sverige. Sedan det svenska bolaget bildades den 30 maj 1924 har Ford levererat klassledande mobilitetslösningar till svenska kunder.

Under årens lopp har Fords närvaro i Sverige präglats av en lång rad framgångar och ikoniska modeller. Från den historiska T-Forden till favoriter som Taunus, Capri, Fiesta och Focus, har Ford kontinuerligt levererat innovativa fordon som satt sin prägel på svensk mobilitet. Ford Kuga ingår i det aktuella jubileumserbjudandet som inkluderar fri service i 3 år och 6 månader fri försäkring, detta utöver Fords trygghetsgaranti på 5 år.3

Läs mer och beställ på ford.se

Uppdaterad design och avancerad teknologi
Den nya Kuga har fått en uppdaterad design både inuti och utanpå, med distinkta modeller som Titanium, ST-Line och Active. LED-ljuslist i full bredd och en ny frontgrill ger bilen ett självsäkert och modernt utseende.

Interiören erbjuder Fords senaste infotainmentsystem SYNC 4, som enkelt navigeras via den 13,2-tum stora pekskärmen och systemet är dubbelt så kraftfullt som tidigare system och inkluderar 5G-anslutning, molnansluten navigering samt trådlös Apple CarPlay och Android Auto. Trådlösa uppdateringar är möjliga via Over-The-Air.

Praktisk och säker körning
Nya Kuga är utrustad med avancerade förarassistanssystem, inklusive den nya generationen av Adaptive Cruise Control som automatiskt anpassar hastigheten i kurvor och korsningar. Ett 360-graders kamerasystem ger en helikoptervy för enklare parkering och manövrering.

För bästa komfort erbjuder Kuga skjutbara säten på andra raden, vilket ger extra benutrymme eller bagageutrymme (628-1512 liter) efter behov. Komfortstolar, godkända av en ledande rygghälsoorganisationen AGR, säkerställer komfort under längre körningar.

Den robusta Active-modellen är perfekt för förare som behöver en bil som kan hantera svårare underlag som sand eller lera.

Byggd i Europa med hållbarhet i fokus
Nya Kuga byggs i Fords avancerade fabrik i Valencia, Spanien, där 3D-utskrift och artificiell intelligens används för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet i produktionen.

Läs mer och beställ på ford.se

Ford Kuga

Rek. pris

Titanium 2.5 Elhybrid AWD 183hk

439 900 kr

Titanium 2.5 Plug-In Hybrid FWD 243hk

479 900 kr

Titanium 2.5 Plug-In Hybrid FWD 243hk Business Edition

512 900 kr

Active 2.5 Elhybrid AWD 183hk

449 900 kr

Active 2.5 Plug-In Hybrid FWD 243hk

489 900 kr

Active X 2.5 Elhybrid AWD 183hk Business Edition

504 400 kr

Active X 2.5 Plug-In Hybrid FWD 243hk Business Edition

544 400 kr

ST-Line X 2.5 Plug-In Hybrid FWD 243hk Business Edition

544 400 kr

1 Ford Europa rapporterar försäljning för sina 20 europeiska traditionella marknader: Österrike, Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumänien, Sverige och Schweiz. Kuga Plug-In Hybrid var den bästsäljande PHEV i Europa för helåret 2021, 2022, 2023 enligt data från JATO Dynamics och IHS Markit.

2 Kuga PHEV homologerad CO2-utsläpp 20-28 g/km, homologerad bränsleeffektivitet 0,9-1,2 l/100 km och homologerad ren elektrisk körräckvidd 60-69 km WLTP.

3Erbjudandet gäller utvalda modeller t.o.m. 30/6. Max 3 år/3000 mil (4000 mil Custom) 6 mån fri försäkring gäller endast ett begränsat antal bilar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll