Gå direkt till innehåll
En helt ny Transit Custom erbjuder en ny nivå av kompetens till Europas företagare.
En helt ny Transit Custom erbjuder en ny nivå av kompetens till Europas företagare.

Pressmeddelande -

En helt ny generation av Transit Custom och Tourneo Custom tar Europa med storm

Flexibla baksäten, elektriska skjutdörrar, 5G-modem och ett mobilt kontor är bara några av de utvalda funktionerna som Fords transportbilskunder kan njuta av i nya Transit Custom och Tourneo Custom. Med denna helt nya generation av de två transportbilarna finns det något för alla Fords europeiska kunder, som kan beställa skåpbilarna från och med idag.


En helt ny generation av Fords bästsäljande transportbil1
Ford Pro presenterar sitt mest omfattande Transit Custom-sortiment hittills med den nya generationen av den populära skåpbilen. Transit Custom-serien är helt integrerad med Ford Pros digitala ekosystem av bland annat mjukvara och tjänster som hjälper företag att optimera sin vardag.

Nya Transit Custom erbjuder en rymlig kupé med en högteknologisk interiör – till exempel en 13” pekskärm med Fords avancerade SYNC 4 infotainmentsystem2 som drivs av ett nytt 5G-modem som talar med Ford Pro Services. Skåpbilen har också en ny och innovativ ratt som enkelt kan göras om till ett bord och förvandla kupén i skåpbilen till ett mobilt kontor.

- Vår helt nya Transit Custom har stora skor att fylla – Europas mest sålda van1 och den mest sålda bilen alla kategorier i Storbritannien förra året. Vi var därför verkligen tvungna att göra vårt allra yttersta för att leverera en ännu bättre skåpbil till våra kunder. Nya Transit Custom kommer med ny design, digitala ekosystem och innovativa lösningar som hjälper till att revolutionera våra kunders produktivitet, säger Hans Schep, generaldirektör, Ford Pro, Ford Europa.

Versionerna med EcoBlue dieselmotorer är redan i produktion med förväntad leverans i Europa i slutet av 2023. Fords europeiska kunder kan även beställa ett urval av andra versioner – inklusive laddhybrid, där den första förväntas levereras under våren nästa år. Den 100 % elektriska E-Transit Custom kommer därefter med förväntad leverans under sommaren.

Läs mer om E-Transit Custom

Designad för att leverera en oöverträffad kundupplevelse
Den nya Transit Custom-serien erbjuder många coola funktioner och utrustningspaket som gör vardagen enklare för Ford skåpbilskunder exempelvis:

Mobilt kontor:
En fällbar och lutande ratt och extra ljus i skåpbilens tak säkerställer goda arbetsförhållanden på det improviserade arbetskontoret, medan speciella förvaringsmöjligheter mellan sätena rymmer dokument och elektronik som telefon och dator.

Fords 'Delivery Assist':
Denna funktion hjälper bud, som till exempel levererar paket, att optimera sin tid genom att automatisera en del av processen vid varje leveranstillfälle, där bilen bara stannar en kort stund, innan de fortsätter vidare till nästa leverans. När Delivery Assist är påslagen tänds varningsblinkersen automatiskt, medan fönstren stängs och dörrarna låses när föraren lämnar bilen3 varje gång skåpbilen sätts i parkeringsläge. Små handlingar som sparar värdefulla sekunder och kan undvika stora problem.

Ford Pros Exit Warning-tekniken3 agerar som ett vakande öga och kan varna föraren när trafikanter närmar sig på trafikerade gator, där det inte är ovanligt med blixtsnabba interaktioner med trafikanter och cyklister som passerar när föraren måste öppna dörren och gå ut ur bilen.

Det mest omfattande Transit Custom-sortimentet hittills
Ford skåpbilskunder kan enkelt konfigurera skåpbilen som uppfyller deras behov. Nästa generation Transit Custom är tillgänglig med Ford EcoBlue-motorer med 136 hk, 150 hk och 170 hk, som jämfört med den tidigare modellen minskar CO2-utsläppen med upp till nästan sex procent4.

En sexväxlad manuell växellåda är standard på nya Transit Custom, medan en åttastegad automatisk växellåda finns som tillval – detta möjliggör en maximal dragkapacitet på 2 800 kg5 och finns i kombinationer på 136 och 170 hk.

Den helt nya Transit Custom Plug-In Hybrid kombinerar en 2,5 liters Atkinson bensinmotor med ett 11,8 kWh batteri och levererar en elektrisk räckvidd på upp till 54 km6. Med sina 2,3 kW uttag kan skåpbilen även ladda verktyg och utrustning med hjälp av Pro Power Onboard-funktionen.

Transit Custom har en lastvolym på 5,8 – 6,8 kubikmeter och en nyttolast på upp till 1 350 kg5. Skåpbilens maximala lastlängd är 3 450 mm medan max släpvikt är 2 740 kg7.

De många Transit Custom-varianterna hjälper till att säkerställa att kundernas många behov tillgodoses över allt från lastbehov till val av drivlina och utrustningsnivå. Transit Custom kommer i Sverige i utförandena Skåp, Dubbelhytt-i-skåp, Kombi och MultiCab och nivåerna:

  • Trend
  • Limited
  • Sport

Ford Tourneo Custom: Plats för den stora familjen
Nästa generation av Fords rymliga och flexibla minibuss, liksom Transit Custom, kommer också att lanseras i en ny och uppdaterad generation, som Fords europeiska kunder kan beställa från och med idag.

– Oavsett om det är en aktiv familjeresa på helgen eller en transfer till flygplatsen med stil är nya Tourneo Custom ett övertygande val med sina lyxiga egenskaper och banbrytande design som garanterar komfort för bilens passagerare, säger Hans Schep, generaldirektör, Ford Pro.

Oavsett kundernas önskemål om drivlina erbjuder den nya Tourneo Custom-generationen flexibla baksäten med en mängd möjliga kombinationer. Det ger med andra ord kunderna möjlighet att skapa sittplatser som möter just deras behov.

Nya Tourneo Custom erbjuder också ett antal premiumfunktioner – till exempel elektriska skjutdörrar, flexibla baksäten med en uppsjö av konfigurationsmöjligheter, panoramaglastak och B&O ljudsystem.

Komforten når nya höjder bland annat tack vare modellens optimerade chassi med oberoende bakfjädring, vilket bidrar till att öka stabiliteten och körkomforten.

Nya Tourneo Custom är också helt integrerad med Ford Pros digitala ekosystem, vilket gör vardagen enklare för Ford skåpbilskunder. Precis som Transit Custom kommer även nya Tourneo Custom med ett 5G-modem som standard, som exakt kommunicerar med de många tjänsterna från Ford Pro.

Den mest omfattande Tourneo Custom-serien hittills
Den nya generationen av Tourneo Custom är den mest omfattande Tourneo Custom-serien hittills. Den nya modellen finns med den senaste generationen Ford EcoBlue dieselmotorer med 150 hk respektive 170 hk och finns med en ny åttastegad automatlåda8.

Den 100 % elektriska E-Tourneo Custom är också en nyhet i Tourneo Custom-familjen och är spjutspetsen i den nya generationen av Tourneo Custom. E-Tourneo Custom förväntas börja levereras nästa sommar.

Läs mer om E-Tourneo Custom


###

1 I ett-tonssegmentet i Österrike, Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumänien, Sverige, Schweiz, Turkiet och Tyskland.

2 Kör inte när du är distraherad eller använder handhållna enheter. Använd röstaktiverade system när det är möjligt. Vissa funktioner kan vara låsta när skåpbilen är i växel. Alla funktioner är inte kompatibla med alla telefoner.

3 Förarassistansfunktioner är kompletterande och ersätter inte förarens uppmärksamhet, omdöme och behov av att kontrollera bilen. Det ersätter inte säker körning. Se användarhandboken för detaljer och begränsningar.

4 Tidigare Ford Transit Custom-generation, EcoBlue diesel, homologerade CO2-utsläpp 152-318 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 5,8-12,1 l/100 km WLTP.

5 Max dragvikt varierar beroende på last, skåpbilskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

6 Plug-In Hybrid homologerad CO2-utsläpp 35-45 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 1,6-2,0 l/100 km WLTP och ren elektrisk körräckvidd 48-54 km WLTP.

7 Max nyttolast kan variera och baseras även på den enskilda bilens tillbehör och konfiguration. Se etikett i skåpbilens dörrkarm för mer information.

8 Ford Tourneo Custom, EcoBlue diesel, homologerade CO2-utsläpp 192-234 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 7,3-8,9 l/100 km WLTP.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll