Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ford i nytt globalt hållbarhetsinitiativ för arbetsförhållanden och miljöpåverkan

Tio biltillverkare – däribland Ford – samarbetar i det nya initiativet Drive Sustainability för att identifiera och hantera etik-, miljö- och arbetsrättsfrågor tillsammans med sina underleverantörer. Ford arbetar sedan tidigare nära sina underleverantörer med hållbarhetsfrågor och har bland annat hållit utbildningar vid över 3300 av leverantörernas anläggningar sedan 2005, och har utnämnts till ett av världens mest etiska företag åtta år i rad.

Ford har länge legat i frontlinjen på hållbarhet genom hela leverantörskedjan och har anslutit sig till det internationella initiativet Drive Sustainability för att utveckla sina egna aktiviteter ytterligare. Ford har leverantörer i mer än 60 länder och ibland så många som tio steg i leverantörskedjan från råvara till färdig bildel och har därför satt upp särskilda program för att försäkra sig om att leverantörerna lever upp till samma höga standarder som Ford själva.

– Det här är en utmärkt möjlighet för ett samlat grepp bland biltillverkare för att gemensamt dela en grundläggande syn på några väldigt viktiga aspekter av hållbarhet, som arbetsförhållanden och vårt kollektiva ekologiska fotavtryck, säger Bob Holycross, chef för Sustainability, Environment & Safety Engineering på Ford Europa.

Drive Sustainability stöttas av CSR Europe och är utformat för att skapa mer transparens, förbättra arbetsförhållanden och ta itu med frågor i alla led i leveran-törskedjan. Nu kommer ett nytt råvaruobservatorium inrättas med fokus på att bedöma risker vid framställning av material som glimmer, kobolt, gummi och läder.

Har uppmärksammat leverantörer i två decennier
Fords deltagande i Drive Sustainability bygger på företagets program "Partnership for A Clearer Environment", som lanserades 2014. Programmet ger underleverantörer verktyg för att övervaka, mäta och uppnå sina hållbarhetsmål, och de kan också dela med sig av sina framsteg och metoder för att hjälpa andra leverantörer att minska risker, spara energi och minska sitt avfall.

Ford uppmärksammar leverantörer som lyckas extra bra genom det egna priset "World Excellence Awards" som i år delades ut för 19:e gången. Ford har utnämnts till ett av världens mest etiska företag av Ethisphere Institute åtta år i rad och var fram till i år ensamt bilföretag på den åtråvärda listan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll