Gå direkt till innehåll
Fords hållbarhetsrapport avslöjar pilotprogram i Afrika för hälsa, utbildning och välstånd

Pressmeddelande -

Fords hållbarhetsrapport avslöjar pilotprogram i Afrika för hälsa, utbildning och välstånd

Ford Motor Company släpper i dag sin årliga hållbarhetsrapport för 17:e gången, och presenterar i den projektet Ford Project Better World. Pilotprojektet i Nigeria och Sydafrika förenar flera organisationer för att leverera varor och tjänster, till landsbygdssamhällen som har svårt att få leveranser, med hjälp av nya, smarta mobilitetslösningar.

Ett nytt pilotprogram från Ford Motor Company drar nytta av biltillverkarens avancerade fordon, innovativa teknik och engagemang för en bättre värld, och syftar till att förbättra den mobila sjukvården på landsbygden i Nigeria och Sydafrika. Ford Project Better World är ett samarbete mellan organisationer som World Vision South Africa, sociala entreprenörer som utbildar inom hälsa och levererar medicin och näring till tusentals människor i avlägsna samhällen. Pilotprogrammet presenteras i dag i Fords årliga hållbarhetsrapport.

– På Ford ser vi bortom den roll fordon traditionellt spelar i samhället och driver aktivt på för lösningar som tar itu med de mänskliga utmaningar som finns runt om i världen. De utmaningarna tar oss till avlägsna områden där vi kan använda avancerad fordonsteknik och mobilitetslösningar för att förändra människors liv och göra världen till en bättre plats, säger Bill Ford, styrelseordförande i Ford Motor Company.

Hjälper myndigheter med förebyggande åtgärder
Två modifierade Ford Ranger kommer fungera som mobila kliniker för att erbjuda hälsovård, fördela medicin för kroniska sjukdomar och övervaka tillväxten av barn i Sydafrika. Den insamlade informationen kommer att hjälpa myndigheter att hålla koll på barns hälsa och hjälpa till med förebyggande åtgärder. Varje bil är uppkopplad med teknik som videoprojektor, mobilt kylskåp, surfplattor och annan utrustning som gör det möjligt att upplysa i frågor om barnhälsovård, sexualskydd och könsrelaterat våld. I Nigeria jobbar Ford tillsammans med organisationen Riders for Health med att utbilda organisationens mekaniker.

Världens mest etiska företag
Ford Project Better World är ytterligare ett bevis på Fords engagemang för hållbarhet, som är lika stort i Europa som övriga världen. Engagemanget har bland annat belönats med att Ethisphere Institute listat Ford som ett av världens mest etiska företag sju år i rad. Ford är den enda biltillverkaren som finns med på den åtråvärda listan i år.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll