Gå direkt till innehåll
Ford ett av världens mest etiska företag för åttonde året i rad

Pressmeddelande -

Ford ett av världens mest etiska företag för åttonde året i rad

Ethisphere Institute utser varje år världens mest etiska företag, men bara en biltillverkare – Ford. För åttonde året i rad är Ford med på den åtråvärda listan över företag som begär etisk praxis, främjar företagsmedborgarskap och utövar etiskt ledarskap och styrning.

Ford Motor Company är för åttonde året i rad den enda biltillverkaren på ansedda Ethisphere Institutes lista över världens mest etiska företag. Etik har blivit en allt viktigare faktor för konsumenter när de väljer varumärke.

– En stark etisk grund och företagsmedborgarskap är grunden för hela vår företagsfilosofi – något som ska visa våra kunder vad vi står för. Denna utmärkelse markerar att våra medarbetare fortsätter att arbeta efter denna filosofi, säger Bill Ford.

Toppbetyg i alla fem kategorier av etiskt företagande
Ethisphere Institute är världsledande på att definiera och utveckla standarder för etiska affärsmetoder. Institutet bedömer företag utifrån fem kategorier, och de företag som får toppbetyg i alla fem presenteras som världens mest etiska företag. Kategorierna är etik och efterlevnad, företagsmedborgarskap och –ansvar, etikkultur, styrning och ledarskap och renommé.

Uttalat hållbarhetsarbete ger många utmärkelser
Ford har en uttalad vision att ta ansvar för så väl samhälle och miljö som medarbetare. Det senaste året har biltillverkaren fått ta emot en rad utmärkelser för sitt arbete med hållbarhet i alla led i organisationen. Läs mer i faktarutan.

Fakta
Omnämnanden om Ford:

  • 2017 – Världens mest beundrade företag (Fortune)
  • 2016 – Amerikas bästa företagsmedborgare (Forbes)
  • 2016 ­– Amerikas bästa arbetsgivare (Forbes)
  • 2016 – Ett av världens grönaste företag (Newsweek)
  • 2016 ­– Världens mest attraktiva arbetsgivare inom ingenjörskonst och IT (Universum)

Samhällsansvar även i Sverige
Även i Sverige arbetar Ford aktivt för att ta ett större samhällsansvar. Under 2016 samarbetade man med Aftonbladet där Ford var huvudsponsor i Svenska Hjältar, en satsning som lyfter fram exceptionella samhällsmedborgare. Ford drog även igång folkbildningskampanjen Dela Ratten, en trafiksäkerhetskampanj som syftar till att öka jämställdheten vid bilkörning och därigenom minska antalet trafikolyckor.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll