Gå direkt till innehåll
Ford har nu sex olika Euro NCAP Advanced Rewards – vilket är bäst i branschen – och får fem stjärnor för nya Kuga och nya Fiesta

Pressmeddelande -

Ford har nu sex olika Euro NCAP Advanced Rewards – vilket är bäst i branschen – och får fem stjärnor för nya Kuga och nya Fiesta

  • Ford sätter rekord genom att ha tagit hem sammanlagt sex olika så kallade Advanced Rewards från den oberoende fordonssäkerhetsorganisationen Euro NCAP. De åtråvärda utmärkelserna uppmärksammar enastående teknisk innovation.
  • Fords MyKey-system, som lanseras på nya Fiesta, och SYNC med nödhjälpsfunktion som infördes med nya B-MAX, kompletterar de utmärkelser företaget redan fått för sina säkerhetsfunktioner Driver Alert, Forward Alert, filkörningsassistans och Active City Stop.
  • Fords nya versioner av Kuga och Fiesta får båda fem stjärnor, det högsta säkerhetsbetyget från Euro NCAP. Kuga ges hela 88 procent för det övergripande skyddet, vilket är det bästa resultatet någonsin för en medelstor SUV. Nya Fiesta uppnår 83 procent för det övergripande skyddet

Göteborg, 30 November 2102 - Som första biltillverkare har Ford nu fått sammanlagt sex stycken Euro NCAP Advanced Rewards för enastående teknisk innovation. Senast delades utmärkelsen ut för funktionen MyKey på nya Fiesta och för SYNC med nödhjälpsfunktion på nya B-MAX, nya Fiesta, C-MAX, Focus samt helt nya Kuga

För nya Kuga och Fiesta fick Ford det högsta betyget, fem stjärnor, av Euro NCAP i deras senaste krocktest.

”MyKey och SYNC med nödhjälpsfunktion är inte bara nyheter för Ford i Europa – det är funktioner som vi aldrig sett tidigare i mindre bilar”, förklarar Andrew Johnson, som är chef på Ford Europas avdelning för fordonssäkerhet. ”Vi är förstås jätteglada över att Euro NCAP belönar vårt arbete med att göra den här typen av funktioner tillgängliga för allt fler kunder.”

Tack vare nya Fiestas MyKey-funktion kan föräldrar införa vissa begränsningar, t.ex. toppfart och högsta volym på ljudanläggningen, för att öka säkerheten för familjens yngsta förare. Dessutom får föraren tidigare en varning när bränslet börjar ta slut, och funktionen hindrar även säkerhetsfunktioner som elektronisk stabilitetskontroll och Active City Stop från att kopplas ur. Slutligen stängs ljudet från ljudanläggningen av om föraren eller passageraren fram inte sätter på sig bilbältet.

Om en olycka skulle inträffa gör funktionen, SYNC med nödhjälp att förare och passagerare i nya B-MAX kan få hjälp att kontakta den lokala larmtjänsten. Systemet behärskar hela 26 språk (vilket är bäst i branschen) och täcker därmed in 40 europeiska länder. Nödhjälpsfunktionen använder sig av information från bilens GPS-system, karta och mobilnät för att identifiera olycksplatsen. Därefter rings larmtjänsten upp med hjälp av en Bluetooth-ansluten mobiltelefon (som kan tillhöra föraren eller någon av passagerarna). Tekniken finns också på nya Fiesta, C-MAX, Focus och nya Kuga.

Ford har redan fått Euro NCAP Advanced Rewards för Active City Stop – ett säkerhetssystem som hjälper föraren att undvika krockar i låga hastigheter. Funktionen finns på nya B-MAX och Focus. Ford Focus har tidigare belönats med tre Advanced Rewards för Driver Alert, Forward Alert och filkörningsassistans

”Euro NCAP Advanced Rewards används för att uppmärksamma säkerhetsinnovationer på den högsta nivån”, berättar Michiel van Ratingen, som är generalsekreterare för Euro NCAP. ”Ford har visat hur hårt man arbetar för att göra avancerade säkerhetsfunktioner tillgängliga på en lång rad olika fordon, och bolaget förtjänar verkligen dessa utmärkelser.”

Nya Kuga fick fem stjärnor av Euro NCAP och 88 procent för det övergripande skyddet. Det är det bästa resultatet någonsin för en medelstor SUV. Dessutom uppnådde modellen 94 procent för skyddet av vuxna och 86 procent för skyddet av barn. Nya Kuga kan fås med SYNC med nödhjälpsfunktion, Active City Stop och döda-vinkel-övervakning. Det senare är ett system som med hjälp av en lampa i sidospegeln varnar föraren för fordon eller annat i döda vinkeln.

Nya Fiesta fick fem stjärnor av Euro NCAP och 83 procent för det övergripande skyddet. Dessutom uppnådde modellen 91 procent för skyddet av vuxna och 86 procent för skyddet av barn. Förutom att nya Fiesta lanserar MyKey erbjuds den, som segmentets första modell, med Active City Stop, SYNC med nödhjälpsfunktion och en kaross som till mer än hälften är tillverkad av höghållfast eller ultrahöghållfast stål, viket ger ett extra krockskydd.

”Säkerheten är något vi sätter framför allt annat. Dessa toppbetyg för nya Kuga och Fiesta visar vilken hög säkerhetsnivå våra bilar har”, säger Stuart Southgate, chef på Ford Europas kontor för fordonssäkerhet. ”Fords tekniker arbetar hela tiden för att värna tryggheten för våra kunder och deras familjer och vänner.”

Van Ratingen tillägger: “För att uppnå fem stjärnor måste den testade bilen ha ett utmärkt övergripande skydd. Både Fiesta och Kuga uppfyller Euro NCAP:s tuffa säkerhetskrav. Kugas höga poäng i SUV-kategorin vittnar om vad man kan uppnå med hjälp av innovativ teknik och smarta funktioner.”

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Relaterade event