Gå direkt till innehåll
Den nya säkerhetstekniken till Ford Fiesta ‘Active City Stop’ tar och analyserar 15 bilder på ett ögonblick

Pressmeddelande -

Den nya säkerhetstekniken till Ford Fiesta ‘Active City Stop’ tar och analyserar 15 bilder på ett ögonblick

  • Ford introducerar Active City Stop i nya Ford Fiesta – ett system som motverkar kollisioner vid låga hastigheter.
  • Lika snabbt som en blinkning tar en avancerad sensor 15 bilder, bedömer om trafiken saktar in eller har stannat och aktiverar bromsarna automatiskt om den upptäcker att bilen håller på att krocka.
  • Fords Active City Stop kan hjälpa till att undvika kollisioner vid hastigheter på upp till 15 km/h och lindra effekterna av krockar vid hastigheter på upp till 30 km/h.

Göteborg, 6 november, 2012 – Till och med den mest uppmärksamma föraren måste blinka. När han eller hon har öppnat sina ögon kommer Fords Active City Stop, den nya tekniken som motverkar kollisioner vid låga hastigheter och som nu introduceras i nya Fiesta, att ha tagit och analyserat 15 bilder på vägen framför för att upptäcka potentiella faror.

Med hjälp av en avancerad lidar-sensor (Light Detection and Ranging) undersöker Active City Stop vägen framför 15 gånger i sekunden - mer än två gånger snabbare än filmindustrins standardtakt. Systemet hjälper till att undvika kollisioner vid hastigheter på upp till 15 km/h och minska effekterna av krockar vid hastigheter på upp till 30 km/h.

"I städer inträffar det ofta olyckor vid låga hastigheter på grund av att förarna inte upptäcker att bilen framför har stannat", berättar Florian Schweter, utvecklingsingenjör på Ford Europa som har tagit fram Active City Stop-tekniken för nya Fiesta. "I städer finns det mycket trafik, många potentiella distraktioner och många fordon som kör långsamt och startar och stannar. Active City Stop håller ett extra öga på vägen.

Varje år skadas mer än en halv miljon personer i bilolyckor i städerna i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. Ungefär en av åtta olyckor handlar om påkörning bakifrån i låg fart, just den typ av tillbud som Active City Stop är till för att undvika eller mildra.

Active City Stop övervakar hela tiden luckan till bilarna framför, beräknar risken för att köra på ett objekt som står stilla eller rör sig långsamt och förbereder nya Fiestas bromssystem så att inbromsningen ska bli så effektiv som möjligt. Om föraren inte reagerar, antingen genom att bromsa eller styra undan, bromsas bilen, motorns vridmoment reduceras och de bakre varningslamporna aktiveras på samma gång.

Active City Stop lanserades först i nya Focus och har hittills beställts av över 70 000 europeiska kunder. Det finns redan till C-MAX, Grand C-MAX och nya B-MAX. Systemet belönades med en Euro NCAP Advanced-utmärkelse för Focus 2011.

"Active City Stop är framtaget för att ge Fordförare och medtrafikanter extra säkerhet", förklarar Schweter. "Automatisk aktivering av bromsarna är den sista utvägen och systemet är noggrant utformat för att minimera risken för aktivering vid fel tidpunkt. Vi hoppas att våra kunder aldrig kommer att behöva den här funktionen men vi tror att människor som kör bil i städer kommer att känna sig trygga om de vet att den finns."

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige
eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter