Gå direkt till innehåll
BilMånssons vd Clas Månsson och platschef Robin Österlund.
BilMånssons vd Clas Månsson och platschef Robin Österlund.

Pressmeddelande -

BilMånsson öppnar ett nytt FordStore i Värnamo

En av Sveriges största Ford-återförsäljare, BilMånsson i Halmstad, vidgar sina vyer och öppnar upp en ny återförsäljaranläggning i Småland, närmare bestämt i Värnamo. Efter drygt ett år i tillfälliga lokaler står nu den nya anläggningen i Bredasten, som har byggts utifrån flaggskeppskonceptet FordStore, färdig och redo för invigning lördagen den 2 februari.

BilMånsson har sedan tidigare en anläggning i Halmstad och är en av Sveriges mest framgångsrika Ford-återförsäljare. Sedan starten år 2008 har BilMånsson blivit en av de fem största Fordhandlarna i Sverige och företaget ligger i topp i Europa när det kommer till att sälja Ford Mustang. Nu expanderar BilMånsson till Värnamo där det på lördag öppnas ett helt nytt FordStore vid Bredasten i östra Värnamo.

– Det är framgångsfaktorerna som har gjort att vi velat etablera oss här. Vi bedömer att marknadspotentialen som finns i Värnamo, där Gislaved, Gnosjö, Anderstorp, Ljungby och Vaggeryd är inräknat, kan likställas med Halmstad. Nu handlar det om att sätta Ford och varumärket på kartan i regionen, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson.

FordStore med komplett utbud och kunnig personal
Den nya anläggningen i Värnamo är den första exklusiva Fordhandlaren i västra Småland. Anläggningen erbjuder en komplett fullserviceanläggning och inrymmer både en stor personbilshall och ett Transit Center. Utöver det kompletta utbudet har BilMånsson satsat mycket på att rekrytera kunniga medarbetare för att fylla huset med den kunskap som behövs.

– Vi har rekryterat kunniga och duktiga medarbetare. Bland annat vår nya platschef Robin Österlund, med bakgrund från Upplandsmotor i Akalla. Med honom i ryggen går vi in på marknaden med stor erfarenhet och potential till att arbeta utifrån ett Värnamoperspektiv men också utifrån ett större perspektiv, säger Clas Månsson.

Invigningen den 2 februari
Premiären av den nya anläggningen kommer att äga rum på lördag och BilMånssons vd Clas Månsson är hoppfull och entusiastisk inför öppningen:

– BilMånsson kommer att komma in som en ny spelare och skaka om marknaden med nya krafter och produkter. Det finns också ett stort intresse i bygden för etableringen. Vi ser fram emot invigningen med stor spänning, säger Clas Månsson.

Under invigningen kommer en rad olika aktiviteter arrangeras. Bland annat kommer det svenska coverbandet Duo Jag, den tidigare idoldeltagaren Rebecka samt den välkända youtubern Tarzan att vara på plats. Även Mustangklubben och det lokala näringslivet är inbjudna till helgens festligheter. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll