Gå direkt till innehåll
BilMånsson tar Ford till Småland - öppnar i Värnamo på lördag

Pressmeddelande -

BilMånsson tar Ford till Småland - öppnar i Värnamo på lördag

En av Sveriges största Ford-återförsäljare BilMånsson kommer i årsskiftet 2018/2019 att öppna upp en ny återförsäljaranläggning i Värnamo komplett med bilförsäljning, serviceverkstad och tvätthall. Men redan nu på lördag kommer man att öppna en ”Pop-Up Store” utmed Halmstadvägen (Ö&B:s tidigare lokaler) som ska fungera som en temporär lösning till dess att den nya Ford-anläggningen är färdig.

BilMånsson med sitt Halländska säte vid Flygstaden i Halmstad är en av Sveriges mest framgångsrika Ford-återförsäljare. Verksamheten startade i Halmstad under 2008 och växte snabbt. Förra året svarade företaget för en marknadsandel på 11 procent i distriktet och Halmstad har mycket tack vare BilMånsson blivit en av landets Ford-tätaste orter.

Nu expanderar företaget till Småland och närmare bestämt Värnamo där man i årsskiftet 2018/2019 kommer att öppna en ny, stor Ford-anläggning vid Bredasten i östra Värnamo.

Men redan på lördag 28/10 öppnar man en temporär lösning tills dess att den nya anläggningen är helt färdig. Denna Pop-Up Store kommer att erbjuda bilförsäljning av såväl personbilar som transportbilar från Ford samt begagnade bilar. Fram tills att den stora anläggningen öppnar hänvisar man all bil- och skadeservice till Biless auktoriserade servicepartner i Gislaved.

BilMånssons VD Clas Månsson är hoppfull och entusiastisk inför öppningen på lördag:

- Först och främst känns det väldigt kul och spännande att äntligen kunna öppna upp för Ford-försäljning i Småland och Värnamo. Även om det är ett tag kvar till dess att vår stora anläggning öppnar, så kan vi med vår Pop-Up Store erbjuda smålänningar ett fullgott utbud av Ford-bilar samt begagnade bilar.

Clas ser också en stor potential med sin etablering i Värnamo:

- Vi vill med vår etablering ta tillbaka den förlorade positionen som Ford hade i Småland. Under tio år har det inte funnits någon Ford-återförsäljare i området och vi vet att intresset för Ford är mycket starkt i Småland, det finns en sann Ford-anda här och det är många som redan visat intresse för vår etablering, trots att vi inte ens har öppnat än, säger Clas.

Den nya anläggningen omfattar en investering om 40 miljoner SEK, och kommer att erbjuda ca 10-15 nya lokala arbetstillfällen.

Näst störst i Europa på Ford Mustang
En av Fords absolut kändaste bilmodeller är Ford Mustang, som snabbt vuxit sig till den mest köpta sportbilen i Sverige. Under 2015, som var ett av de bästa åren för Ford Mustang sett till försäljning i Sverige, svarade BilMånsson för mer än hälften av all Mustang-försäljning i landet med 226 bilar för helåret. Därmed blev företaget näst bäst i Europa att sälja modellen.

Under 2018 släpper Ford en uppdaterad version av Ford Mustang som erbjuder såväl en ny look som fler hästkrafter i V8-motorn (450 hk), och bilen kommer naturligtvis att finnas tillgänglig i BilMånssons Pop Up Store i Värnamo.

Invigningen på lördag firas med kaffe och tårta samt en rad premiärerbjudanden på bilar från Ford. 

Ämnen

Regioner


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll