Följ Hedin Motor Company AB

Svenska Aron Anderson har huvudroll i ny varumärkesfilm från Ford

Pressmeddelande   •   Dec 03, 2019 09:00 CET

Ford fortsätter sitt samarbete med äventyraren Aron Anderson som nu är inne på sitt andra år. Förutom att vara en ständig inspiratör till Ford och dess återförsäljare, har Aron huvudrollen i Fords senaste varumärkesfilm som visar upp den kommande laddhybrid Ford Explorer.

I början av 2018 inledde Ford ett ambassadörssamarbete med extremidrottaren och äventyraren Aron Anderson. Samarbetet omfattade bl.a. att Aron, under sina äventyr och tävlingar, skulle bära Ford-ovalen på sina kläder och vara en inspiratör för Fords återförsäljare genom föreläsningar och lokala aktiviteter som invigningar och Öppet Hus-helger. Aron och Ford offentliggjorde samarbetet i en film där där Aron laddade inför Vasaloppet, där Fords nya SUV EcoSport också hade en biroll. Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=QPnT2DkA_NQ

Ford och Aron beslutade att förlänga samarbetet under 2019 där Aron fortsatt att inspirera Ford och dess återförsäljare. Bl.a. så ledde Aron en expidition till toppen av Kebnekaise under sommaren i år, där flera anställda från det svenska Ford-kontoret medverkade. Aron har också själv haft ett framgångsrikt 2019 så här långt. Bland annat så vann han tävlingen ”Vinnarskallar” på TV4, och han har börjat planera sitt nästa stora äventyr – att bestiga Mount Everest. Men Aron har också huvudrollen i den nya varumärkesfilm som har premiär i Fords kanaler idag:

Länk till nya filmen: https://www.youtube.com/watch?v=lh_CazUx6B4

I filmen får tittarna följa Aron när han är ute på två äventyr; klättring på en klippvägg samt ett fallskärmshopp från en helikopter. Och även denna gång har Ford tagit med en av sina nyaste bilmodeller i en biroll. Den här gången rör det sig om den nya laddhybriden Ford Explorer som ska lanseras i Sverige under våren 2020. Precis som med den förra filmen är det Storyfire som står som producenter, ett koncept som under 2018 var så pass framgångsrikt att Fords huvudkontor i Europa valde att göra en central kampanj av filmen som gick i flera europeiska länder. Och även denna film planeras att visas ute i Europa under våren 2020. Erik Lindham är informationschef och kommenterar samarbetet med Aron:

- Det är jättekul att vi kunde förlänga samarbetet med Aron även i år. Aron är en otroligt inspirerande person som står för makalösa bedrifter och passar verkligen in i vår verksamhet, en verksamhet som nu står inför en stor förändring där vårt fokus ligger på hållbarbet och elektrifiering.

Under december månad är Aron ”publikens ambassadör” i Musikhjälpen, där han reser runt i landet och besöker engagemang på alfabetets alla bokstäver.

Kampanjsida: https://www.ford.se/om-ford/om-ford/aron-anderson

För mer information om Aron Anderson, besök www.aronanderson.se

För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta
Erik Lindham, informationschef, elindham@ford.com eller 0733-33 43 09
Pressbilder fria för publicering finns tillgängliga: ford.mynewsdesk.com

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.