Gå direkt till innehåll
Stor efterfrågan på nya Ford Kuga - Ford Europa skruvar upp produktionen till mer än 100 000 fordon per år

Pressmeddelande -

Stor efterfrågan på nya Ford Kuga - Ford Europa skruvar upp produktionen till mer än 100 000 fordon per år

  • Till följd av den stora efterfrågan planerar Ford Europa att öka produktionen av nya Ford Kuga med 10 procent (motsvarande 8 000 fordon) på fabriken i spanska Valencia.
  • Företaget säger att man nu räknar med att tillverka 100 000 Kuga-bilar om året, vilket är rekord.
  • Jämfört med den tidigare Kuga-modellen har årsförsäljningen för nya Kuga stigit med 27 procent (uppgiften är från februari).
  • Ny Kuga – som tillverkas för den europeiska marknaden i spanska Valencia och ryska Elabuga – erbjuder klassledande teknik, bränsleeffektivitet och säkerhet samt segmentets första baklucka som är "handsfree" (öppnas med foten).
  • Kuga går i täten för Fords stora SUV-satsning i Europa; helt nya EcoSport lanseras i slutet av året, åtföljd av nästa generations Ford Edge-modell.

Göteborg, 16 april 2013 – Ford Europa tillkännager nu att man planerar att öka årsproduktionen med 10 procent (motsvarande 8 000 fordon) för att möta den stora efterfrågan på den nya versionen av företagets SUV Ford Kuga.

Ford uppger att man med den utökade produktionen i Valencia nu räknar med att uppnå en årsvolym på 100 000 Kuga-bilar, vilket är rekord. Kuga tillverkas även i ryska Elabuga.

Nya Kuga har fått en flygande start sedan Europa-lanseringen tidigare i år. Årsförsäljningen steg med 27 procent, räknat från februari. (Siffrorna för mars är ännu inte tillgängliga). I USA, där modellen säljs under namnet Escape, steg försäljningen med 28 procent under mars, vilket gör månaden till den bästa hittills. Under årets första kvartal såldes 25 procent fler Kuga jämfört med samma period förra året.

Kundernas reaktioner på den nya versionens bränsleekonomi, utrymme, köregenskaper och smarta funktioner – som bakluckan man öppnar med foten – har varit mycket positiva. Modellen har också fått toppbetyget, fem stjärnor, i Euro NCAP säkerhetstester.

”Nya Kuga är en smartare SUV som har en lång rad praktiska funktioner som till exempel segmentets första baklucka som öppnas 'handsfree'. Dessutom är det den första modellen i Europa som utrustats med Fords globala fyrhjulsdrift, Intelligent All-Wheel Drive”, kommenterar Roelant de Waard, ansvarig för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. ”Den här kraftiga produktionsökningen är en mycket lovande start på vår SUV-satsning, där nya Kuga är först ut. Vi kommer att dra fördel av Fords ledande ställning i det här segmentet i Nordamerika och andra regioner och lansera helt nya EcoSport och senare Ford Edge på den europeiska marknaden.”

Ford räknar med att sälja mer än 1 miljon SUV:ar i Europa under de kommande sex åren. Prognosen är att var tionde Ford som säljs år 2016 kommer att vara en SUV. Den helt nya, kompakta modellen EcoSport kommer att lanseras i slutet av 2013. Sedan följer nästa generations Ford Edge, en större och mer påkostad SUV som är populär bl.a. i USA.

För den övergripande säkerheten fick nya Ford Kuga sammanlagt 88 procent av Euro NCAO, vilket är det bästa resultatet någonsin för en medelstor SUV. Dessutom fick modellen en Euro NCAP Advanced-utmärkelse för Ford SYNC med nödhjälpsfunktion som kontaktar räddningstjänsten på det lokala språket om en olycka skulle ske.

Nya Kuga är full med tekniska funktioner, t.ex. följande: baklucka som öppnas med foten, aktiv parkeringshjälp, varningssystem för döda vinkeln, aktive city stop, filkörningshjälp, filbytesvarning, automatisk helljuskontroll, förarvarning, vägmärkesidentifiering och smart fyrhjulsdrift som bedömer vägförhållanden tjugo gånger snabbare än en ögonblinkning och anpassar kraftens fördelning så att föraren får en optimal kombination av dragkraft och väghantering.

Nya Kuga kommer också att ha klassens bästa bränsleekonomi tack vare en rad bränsleeffektiva drivlinor, däribland för första gången EcoBoost-motorer. Jämfört med föregångaren har bensinförbrukningen minskats med 25 procent och dieselförbrukningen med 10 procent.

Lanseringen av nya Kuga på svenska marknaden har precis satt igång och bilen finns att köpa från 209 900 kr.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt http://kuga.fordmedia.eu/enhanced.htm


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige
eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll