Gå direkt till innehåll
E-Transit Courier finns nu att beställa i Sverige
E-Transit Courier finns nu att beställa i Sverige

Pressmeddelande -

Snygga och rymliga E-Tourneo Courier – den senaste elbilen från Ford

• Helt nya, eldrivna E-Tourneo Courier är ett spännande tillskott till Fords utbud av elbilar, och kan nu beställas av kunder i Sverige

• Bilen har en SUV-liknande design och plats för fem personer. Den är smidig i stadstrafik och har en räckvidd på upp till 288 km

• E-Tourneo Courier erbjuder enkel användning med smarta uppkopplingar och trådlösa uppdateringar

• Produktionen börjar i slutet av 2024, och de första leveranserna sker under våren

Stockholm, 15 oktober 2024 – Fords nya elbil, E-Tourneo Courier, är redo att hjälpa kunderna få ut mer av vardagen med sin djärva design, rymliga interiör och smart uppkopplade teknik.

Eldrivna E-Tourneo Courier med plats för fem personer erbjuder en räckvidd på upp till 288 km, ¹ och med snabbladdning blir det smidigt att ladda både hemma och ute på vägarna.

Med sin SUV-inspirerade design är E-Tourneo Courier robust på utsidan och rymlig på insidan. Bilen har en unik front, ett praktiskt 44-liters ”frunk” 2 och generös standardutrustning, som stora digitala skärmar och avancerade förarassistanssystem.

"Ford E-Tourneo Courier är en elbil som är skapad för en aktiv och modern livsstil. Oavsett om du delar bilen med vänner och familj, transporterar material till hemmet eller åker till stranden med hunden och surfbrädorna, kommer E-Tourneo Courier att ge elbilens fördelar till en ny grupp av kunder," säger Rich Hughes, produktchef för Tourneo, Ford Europa.

Kunderna kan nu beställa E-Tourneo Courier från sin lokala Ford-återförsäljare, och de första leveranserna väntas under första kvartalet 2025. Priset börjar på 522 900 inkl. moms.

Eldrift med fullt stöd

E-Tourneo Courier har ett 43 kWh-batteri (netto) som ger en räckvidd på upp till 288 km. 1 Elmotorn levererar 100 kW (136 hk) och 290 Nm i vridmoment 3, vilket ger snabb respons i stadstrafik och smidig körning vid högre hastigheter eller när bilen är fullastad. Maximal dragvikt är 750 kg, 4 vilket gör det möjligt att dra en jolle eller liten släpvagn.

Ett valbart L-läge ger bättre regenerativ bromsning när du släpper gaspedalen, vilket återvinner energi och förbättrar räckvidden. Föraren kan också växla till enpedalskörning. 5 Det finns även körlägena Normal, Eco, Sport och Halt, som justerar gasrespons och styrning för att passa olika körförhållanden på bästa sätt.

På längre resor kan ägare av E-Tourneo Courier enkelt hitta och betala för offentliga laddstationer med hjälp av Ford Pro Software och BlueOval Charge Network, som har över 800 000 laddare och är ett av de största i Europa. 6 En DC-snabbladdare på 100 kW kan ge en räckvidd på 100 km på cirka 10 minuter, och en vanlig snabbladdning från 10 till 80 procent tar ungefär 23 minuter. 7

E-Tourneo Courier kan laddas med en 11 kW AC-laddare på mindre än 5,5 timmar. 7 Ägaren kan också förbereda batteriet och kupén för bästa räckvidd via den 12-tums pekskärmen på instrumentbrädan eller FordPass-appen. 8 Dessutom har bilen ett serviceintervall på två år med obegränsad körsträcka, vilket minskar kostnader och behovet av besök hos verkstan.

Iögonfallande design och avancerad teknik

E-Tourneo Courier kombinerar SUV-design, moderna stylingdetaljer och den praktiska funktionalitet som hektiska liv och utomhusaktiviteter kräver. Den iögonfallande diamantgrillen i krom, ljuslisten som sträcker sig över hela bilen och de aerodynamiska fälgarna ger en futuristisk elbilslook. Den höga motorhuven och de korta överhängen ger en dynamisk attityd och maximerar manövrerbarhet, sikt och utrymme, perfekt för familjelivet.

Den praktiska och utrymmeseffektiva designenfortsätter inuti bilen. Föraren presenteras med den "squircle"-formade ratten, som är fyrkantig för enkel manövrering och ger mer ben- och knäutrymme. Ratten är placerad framför växelspaken på rattstången tillsammans med den elektroniska parkeringsbromsen.

Den elektriska modellen har uppdaterad displayteknik med ett 12-tums digitalt kluster framför föraren. En större 12-tums pekskärm med Ford SYNC 4 9 och trådlös Apple CarPlay och Android Auto 10 med delat skärmläge för styrning av media, navigation och andra funktioner. Ett inbyggt modem 11 gör att du kan vara uppkopplad när du är på språng, och trådlösa uppdateringar (OTA) förbättrar bilens funktioner över tid, precis som på en mobiltelefon. Dessutom finns ett 230V, 400W växelströmsuttag som tillval i den nedre instrumentpanelen, perfekt för att ladda bärbara datorer eller små apparater.

Ford erbjuder E-Tourneo Courier i tre utrustningsnivåer – Trend, Titanium och Active – där varje modell har sin egen unika stil. Alla modeller har elektronisk lufttemperaturkontroll, och Titanium- och Active-modellerna har dessutom en trådlös laddningsplatta 12som standard.

E-Tourneo Courier har en omfattande svit av förarassistanssystem 13 som standard. Detta inkluderar filhållningssystem, Pre-Collision Assist med detektion av fotgängare och cyklister, Intelligent Speed Assist, trafikskyltigenkänning, Driver Alert, Wrong Way Alert, Auto High Beam, parkeringssensorer både fram och bak, samt en backkamera.

Active-modellen kommer med ännu mer standardutrustning,som inkluderar Intelligent Adaptive Cruise Control med filcentrering och Stop & Go,14 Post-Collision Braking, Reverse Brake Assist, Evasive Steering Assist, Intersection Assist, Blind Spot Information System och Connected Navigation, 15 som finns som tillval på de andra versionerna.

Maximalt utrymme, maximal användbarhet

Precis som den bensindrivna modellen är E-Tourneo Courier designad för att bekvämt transportera fem passagerare och deras bagage. Korta överhäng och raka linjer ger rymliga inner- och lastutrymmen, där den höga taklinjen och stora fönster ökar takhöjden och ger mer naturligt ljus för en behagligare resa.

Passagerarna får mer utrymme för axlar och huvudjämfört med den tidigare modellen. Den eldrivna versionen har också en flexibel mittkonsol som kan anpassas för att rymma större föremål som en bärbar dator eller A4-mapp, eller delas upp mellan mugghållare och plats för nycklar eller snacks. Ytterligare förvaringsutrymmen inkluderar ett dolt utfällbart skåp i bagageutrymmet och en 44-liters frunk, som är perfekt för att förvara laddningskabeln eller smutsiga och blöta föremål efter utomhusäventyr.

E-Tourneo Couriers bagageutrymme kan rymma föremål som är över en meter långa och har ett utrymme på 1 188 liter, 2vilket kan öka till 2 162 liter 2 med baksätena nedfällda. Den maximala längden är 1 429 mm när baksätena är fällda. Det tresitsiga baksätet kan delas 60-40, fällas och flyttas framåt för att skapa mer plats, och de två yttre sätena har ISOFIX-fästen.

Det låga bagagerumsgolvet gör det enklare att lasta tungt bagage och gör det lättare för mindre hundar att hoppa in och ut ur E-Tourneo Courier jämfört med en vanlig SUV. Skjutdörrarna på sidorna är praktiska vid trånga parkeringsplatser, ger bättre åtkomst för små barn och minskar risken för skador när bakdörren öppnas nära hinder eller parkerade bilar.

E-Tourneo Trend – 100kW/136 hk FWD – från 522 900 kr

E-Tourneo Limited – 100kW/136 hk FWD – från 537 900

E-Tourneo Active – 100kW/136 hk FWD – från 555 900

Priser inkl. moms och 5 års garanti / 8 års batterigaranti

# # #

1 Räckvidd upp till 288 km baserat på full laddning av E-Tourneo Courier. Uppskattad räckvidd med hjälp av WLTP. Siffrorna som visas är avsedda för jämförbarhet och bör endast jämföras med andra fordon som provats enligt samma tekniska förfaranden. Den faktiska räckvidden kan variera beroende på olika faktorer (t.ex. väderförhållanden, körstil, ruttprofil, fordonets skick, ålder och litiumjonbatteriets skick). Den deklarerade WLTP-bränsle-/energiförbrukningen, CO2-utsläppen och den elektriska räckvidden fastställs i enlighet med de tekniska kraven och specifikationerna i de europeiska förordningarna (EG) 715/2007 och (EU) 2017/1151 i dess senaste lydelse. De tillämpade standardtestprocedurerna gör det möjligt att jämföra mellan olika fordonstyper och olika tillverkare.

2 Last- och lastkapacitet begränsas av vikt och viktfördelning.

3 Hästkrafter och vridmoment är oberoende egenskaper och kanske inte kan uppnås samtidigt.

4 Maximal bogsering varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

5 Enpedalskörning är en extra körhjälp. Det ersätter inte förarens uppmärksamhet och omdöme eller behovet av att bromsa. Se bruksanvisningen för mer information och begränsningar.

6 Antal laddpunkter i 36 europeiska länder.

7 Uppskattade siffror är baserade på E-Tourneo Courier. Faktiska laddningstider och laddningshastigheter kommer att variera beroende på vilken typ av laddstation eller offentlig laddstation som används, såväl som andra faktorer (inklusive väder, omgivningstemperatur, körbeteende, körprofil, fordonets skick, litiumjonbatteriets ålder, skick och temperatur).

8 FordPass-appen, som är kompatibel med utvalda smartphone-plattformar, är tillgänglig via en nedladdning. Meddelande- och dataavgifter kan tillkomma.

9 Kör inte när du är distraherad eller när du använder handhållna enheter. Använd röststyrda system när det är möjligt. Vissa funktioner kan vara låsta när fordonet är ilagt. Alla funktioner är inte kompatibla med alla telefoner.

10 Kräver en telefon med aktiv datatjänst och kompatibel programvara. SYNC 4 styr inte produkter från tredje part när de används. 3:e part är ensam ansvarig för sina respektive funktioner. Android Auto är ett varumärke som tillhör Google LLC. Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

11 Anslutna tjänster och funktioner är beroende av nätverkets tillgänglighet och ett kompatibelt abonnemang. Ny teknik/mobilnät/fordonskapacitet kan begränsa funktionaliteten och förhindra drift av anslutna funktioner. Ansluten tjänst exkluderar Wi-Fi-hotspot.

12 Tillgänglig trådlös Qi-laddning kanske inte är kompatibel med alla mobiltelefoner.

13 Förarassistansfunktioner är kompletterande och ersätter inte förarens uppmärksamhet, omdöme och behov av att kontrollera fordonet. Det ersätter inte säker körning. Se bruksanvisningen för mer information och begränsningar.

14 Om stoppet är längre än tre sekunder måste föraren ingripa och trycka på "RES"-knappen eller gaspedalen för att återuppta systemdriften.

15 Tjänsterna kräver SYNC 4 eller senare, aktivering via FordPass-appen (i enlighet med FordPass-villkoren), aktivering av modem och en serviceplan för uppkopplad navigering. Utrustade fordon levereras med en 12-månaders provperiod för uppkopplad navigering från startdatumet för nybilsgarantin, varefter en betald prenumeration krävs. Anslutna tjänster och funktioner är beroende av tillgängligheten i det kompatibla nätverket. Ny teknik/mobilnät/fordonskapacitet kan begränsa funktionaliteten och förhindra drift av anslutna funktioner.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll