Gå direkt till innehåll
Renata blir ny Ford-ambassadör där hon bl.a. kommer att köra Ford Explorer PHEV
Renata blir ny Ford-ambassadör där hon bl.a. kommer att köra Ford Explorer PHEV

Pressmeddelande -

Renata Chlumska blir ny ambassadör för Ford i Sverige

Fords svenska importör Hedin Motor Company (HMC) har ingått ett samarbete med en av landets främsta äventyrare Renata Chlumska. Renata blir ny ambassadör för Ford i Sverige där hon kommer figurera i flera sammanhang under året, med fokus på att göra äventyr av vardagen såväl tillsammans med Fords följare som med återförsäljarna och deras kunder.

Renata Chlumska är en av Sveriges i särklass mest välrenommerade äventyrare. I år firar hon otroliga 25 år som professionell äventyrare. Och hennes meritlista över de senaste 25 åren är minst sagt imponerande, där hon bl.a. bestigit Mount Everest och blev den första svenska kvinnan att klara av utmaningen The Seven Summits.

Renatas karriär började 1996 då hennes dröm om att bestiga Mount Everest föddes. Hon var då chef för baslägret vid berget i äventyraren Göran Kropps expedition varpå hon bestämde sig för att cykla tillbaka hem till Sverige ändå från Nepal. 1999 gick hennes dröm i uppfyllelse då hon blev den första svenska kvinna att bestiga Mount Everest.

Den 14 december 2014 kunde Renata också titulera sig som den första svenska kvinnan att ha bestigit de högsta topparna på världens sju kontinenter, The Seven Summits, efter att ha bestigit det 4892 meter höga Mount Vinson på Antarktis. Projektet tog 15 år att slutföra och började 1999 med Mount Everest. De övriga fem bergen i The Seven Summits är Aconcagua i Sydamerika, Denali i Nordamerika, Kilimanjaro i Afrika, Elbrus i Europa och Carstensz Pyramid i Oceanien

Men Renata har inte lagt sin aktiva äventyrskarriär på hyllan utan ägnar sig bl. a. åt att leda expeditioner och guida. Som ny ambassadör för Ford i Sverige ska hon tillsammans med HMC aktivera såväl Fords fans och följande som återförsäljare och deras kunder. Fokus ligger på att skapa ett äventyr i vardagen, där man den kommande tiden kommer genomföra en rad projekt tillsammans, dels sådant som kommer att genomföras centralt av HMC, dels sådant som kommer genomföras tillsammans med återförsäljare ute i landet.

Renatas profil passar mycket bra in i den satsning som HMC nu gör för att öka kännedomen om Ford i Sverige samt för att växa i marknadsandelar. Erik Lindham är informationschef på HMC och säger:

- Det känns otroligt kul att Renata är vår nya ambassadör. Under vårt nya ägandeskap i Hedin Group har vi stora ambitioner att växa såväl vad gäller kännedom om vårt varumärke och våra produkter. Renata kommer tillföra nya perspektiv för både oss själva och våra återförsäljare och vi har en massa spännande aktiviteter som vi ska göra tillsammans.

Renata själv ser också fram emot samarbetet med HMC, bl.a. då Fords produktutbud verkligen tilltalar henne:

- Det ska verkligen bli spännande att axla rollen som Fords nya ambassadör. Ford har en väldigt bra mix av bilar, det finns någonting för alla och jag tycker att deras bilar verkligen har olika personligheter. Det är också väldigt kul att de nu verkligen satsar stort på elektrifiering och hållbarhet. De har redan fler elektrifierade modeller idag och kommer att lansera flera nya rena elbilar den kommande tiden. Lägg till ett brett utbud av alternativa drivmedel som etanol och HVO100. Deras ambition att växla upp rejält för att minska skadliga utsläpp ligger helt i linje med det jag brinner för.

Mer information om vad HMC och Renata ska göra tillsammans offentliggörs inom kort, bl.a på www.ford.se samt på sociala medier.

För mer information om Renata och hennes äventyr, gå in på www.renatachlumska.com

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll