Gå direkt till innehåll
Ford Puma innebär starten på ett nytt designkapitel för Ford.
Ford Puma innebär starten på ett nytt designkapitel för Ford.

Pressmeddelande -

Nya SUV-inspirerade crossovern Ford Puma börjar säljas i slutet av 2019

Ford presenterar idag nya Ford Puma, en SUV-inspirerad, kompakt crossover. Modellen erbjuder en förförisk exteriör, överlägset lastutrymme inom klassen och en sofistikerad mildhybriddrivlina. Bilen börjar säljas under slutet av 2019, och byggs i Fords fabrik i rumänska Craiova, som företaget investerat över 15 miljarder kronor i sedan 2008.

Idag presenterades nya Ford Puma, som kommer ut till försäljning under slutet på 2019. Ford Puma innebär starten på ett nytt designkapitel för Ford, med karismatiska detaljer som distinkta vingmonterade strålkastare, och atletiska aerodynamiska linjer, i en kompakt crossover som ger en högre körställning och ett klassledande lastutrymme på 456 liter.

– Våra kunder har berättat att de vill ha en kompakt bil med ett häftigt utseende som också levererar lösningar för vardagens sysslor. Resultatet blev nya Ford Puma – karismatisk, praktisk och full av teknologier som massagesäten och mildhybriddrivlina, säger Stuart Rowley, chef för Ford Europa.

Karismatisk design möter klassledande funktionalitet
Stylad, sportig och förförisk förädlar nya Ford Puma Fords B-bilsarkitektur med optimerad hjulbas och spårvidd som ger uppseendeväckande SUV-proportioner. Nya Puma kommer att erbjudas både som stylade Puma Titanium och sportiga Puma ST-Line.

– Från dag ett så visualiserade vi ett fordon inom segmentet som du ska kunna urskilja direkt på vägen, och resultatet blev denna kompakta crossover som skiljer sig ganska mycket från vad vi producerat tidigare. Det nya utseendet representerar nästa kapitel för Fords designidentitet, som tillsammans med elegant ingenjörskonst kommer tillfredsställa och överraska kunder, och uppfylla deras behov och önskemål, säger George Saridakis, chef för interiör- och exteriördesign på Ford Europa.

Modellen har utvecklats för att möta och överträffa tydliga krav på flexibelt lastutrymme utifrån omfattande diskussioner med kunder. Pumas innovativa bakre lastutrymmeslösning ger ett djupt och mångsidigt bagageutrymme som bekvämt rymmer två stående golfbagar.

Bjuder på sofistikerad mild-hybridarkitektur
Tidigare i år berättade Ford att samtliga bilar som rullar ut, från och med nya Focus och framåt, ska innehålla en eller flera elektriska valmöjligheter. I allt från Fiesta till Transit kommer antingen mild-hybrider, fullhybrider, plug in-hybrider eller helelektriska alternativ erbjudas. Puma-kunderna kommer bli bland de första att få ta del av Fords sofistikerade mild-hybridarkitektur som är framtagen för att optimera bränsleförbrukning och prestanda. Drivlinan integrerar bilens elektriska vridmoment sömlöst med dess trecylindriga 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor som levererar upp till 155 hästkrafter.

Ford Puma förväntas ha koldioxidutsläpp på 124 gram per kilometer och en bränsleförbrukning från 0,54 liter per mil.

– Vår 1,0-liters EcoBoost-motor har redan bevisat att bränsleeffektivitet och prestanda kan gå hand i hand. Vår EcoBoost-hybridteknologi tar detta till nästa nivå. Vi tror att kunder kommer älska den jämna och direkta kraftöverföringen från denna drivlina, likt färre turer till bränslemacken, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Teknologier som ger självförtroendet en boost
Ford Puma är försedd med 12 ultraljudssensorer, 3 radarapparater och 2 kameror, som tillsammans skapar en 360-gradersvy som hjälper till att göra körupplevelsen säkrare och mer bekväm. Modellen har också försetts med teknologier som adaptiv farthållare med stopp-start, skyltigenkänning och filhållningsassistent. En annan ny teknologi, som möjliggörs av modemet i FordPass Connect, informerar föraren om farliga trafiksituationer, även om faran inte är synlig på grund av en kurva eller andra fordon.

– Puma erbjuds med en aldrig tidigare skådad uppsättning av teknologier för en bil inom segmentet. Funktioner som trådlös laddning och stopp-start är designade för att sömlöst smälta in i bilägarens liv, och på så vis göra körupplevelsen till en smidig och intuitiv upplevelse, säger Norbert Steffens, chefsingenjör för Puma-programmet.

Modellen är också den första bilen inom sitt segment att erbjuda automatisk baklucka och massagesäten.

Ford Puma ansluter sig till Fords växande utbud av SUV:ar och SUV-inspirerade crossovers i Europa, som tidigare består av till exempel Fiesta Active, Focus Active, Kuga, Edge och helt nya Explorer plug-in-hybrid. SUV:ar utgör nu mer än var femte såld Ford i Europa, och försäljningen ökade mer än 19 procent under 2018.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll