Gå direkt till innehåll
Nya Ford Puma lanseras i Sverige under januari nästa år.
Nya Ford Puma lanseras i Sverige under januari nästa år.

Pressmeddelande -

Ford visar upp första bilderna av nya Ford Puma

Ford släppte i dag de första bilderna på nya Ford Puma, en SUV-inspirerad kompakt crossover, som ska lanseras i Sverige under januari nästa år. Bilen utlovar ett genialiskt flexibelt bagageutrymme som ska ge klassledande, kompromisslös lastvolym och flexibilitet. Ford Puma släpps också som mildhybrid, som hjälper till att optimera bränsleförbrukning och prestanda.

I dag släppte Ford de första bilderna på sin helt nya modell Puma. Puma kommer börja säljas i september i år med leverans i januari nästa år och kommer att produceras i Fords fabrik i rumänska Craiova, efter att företaget investerat över 15 miljarder kronor i fabriken sedan 2008.

– Puma är innovativt utvecklad och förföriskt formgiven, och vi tror att den verkligen kommer passa europeiska småbilskunder. Om du vill ha en bil som kan få huvuden att vrida på sig på fredagskvällen, för att sedan svälja dina platta möbelpaket på lördag eftermiddag, då har du hittat rätt. Vi har gjort allt för att ge kunder den flexibilitet de vill ha med progressiv och stimulerande styling så att de kan köra den snyggaste bilen de någonsin ägt, säger Stuart Rowly, Europachef på Ford.

De första bilderna på Ford Puma avslöjar utmärkande formgivningsdetaljer, som distinkta vingmonterade strålkastare och atletiska, förföriska aerodynamiska linjer, i en kompakt crossover som ger en högre körställning som ger självförtroende till körningen och klassledande lastutrymme på 456 liter.

Innovativt utvecklad utifrån kundernas krav
Modellen har utvecklats för att möta och överträffa tydliga krav på flexibelt lastutrymme utifrån omfattande diskussioner med kunder. Pumas innovativa bakre lastutrymmeslösning ger ett djupt och mångsidigt bagageutrymme som är kapabelt att bekvämt rymma två stående golfbagar.

Puma ansluter sig till Fords växande utbud av SUV:ar och SUV-inspirerade crossovers i Europa, som tidigare består av till exempel Fiesta Active, Focus Active, Kuga, Edge och helt nya Explorer plug-in-hybrid, som presenterades för första gången igår vid Fords Go Further-event.

SUV:ar utgör nu mer än var femte såld Ford i Europa, och försäljningen ökade mer än 19 procent under 2018.

Ford Puma förväntas ha koldioxidutsläpp på 124 g/km och en bränsleförbrukning från 0,54 liter per mil.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll