Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit Custom.
Nya Ford Transit Custom.

Pressmeddelande -

Nya generationen av Europas mest sålda transportbil är redo för produktionsstart

Ford står redo att sätta igång produktionen av nya Ford Transit Custom. Modellen, Europas mest sålda transportbil inom sitt segment, har bland annat försetts med en nytt, djärvt utseende, en helt ny interiör och motorer i ECOnetic-serien för optimerad bränsleförbrukning.

Ford Transit Custom är Europas mest sålda transportbil inom sitt segment och har toppat försäljningen där sedan 2015. Fram till september i år hade modellen sålts i 86 400 exemplar. Nya Transit Custom kommer att börja säljas i hela Europa under december, med beräknad leverans under början av 2018.

– Ford Transit Custom har varit en succé sedan den introducerades, och med den nya versionen hoppas vi kunna ta framgången till en ytterligare, ny nivå, säger Hans Schep, transportbilschef för Ford Europa.

Försedd med Fords tvåliters EcoBlue-dieselmotor
Muskelkraften i nya Transit Custom kommer från Fords två liter stora EcoBlue-dieselmotor som introducerades 2016, med 105, 130 eller 170 hästkrafter. Den avancerade motorn har minskat sin bränsleförbrukning med 13 procent, jämfört med den tidigare 2,2-litersdieseln. För kunder som söker en bränslesnål motor med god produktivitet, erbjuder Ford motorn i en ny ECOnetic-variant med en förbränning på 0,57 liter per mil, och en koldioxidutsläppsmängd runt 148 gram per kilometer.

Plugin-hybrid på test i London
Till motoralternativen sällar sig också en plugin-hybrid med Fords berömda enliters EcoBoost-motor, som vunnit årets motor sex år i följd. Bilen kommer testas i stor skala i London från december i år, i ett projekt tillsammans med bland andra Londons stad, och ska finnas tillgänglig för allmänheten från 2019.

Det perfekta mobila kontoret
Nya Transit Custom har också fått ett uppfräschat utseende, där fronten nu är försedd med en trapetsformad grill och slimmade strålkastare, likt Fords senaste personbilar. Bilen är även utrustad med den senaste ljusteknologin, där distinkta LED-ljus och kraftfulla HID Xenon-strålkastare bidrar till modellens djärva intryck. 

Modellen har en helt ny interiör, med en attraktiv och användarvänlig instrumentpanel som inspirerats av hur vi interagerar med smarta telefoner och läsplattor. Instrumentpanelen är fylld med praktiska funktioner som underlättar för föraren, som i många fall har bilen som sitt mobila kontor.

Avancerad teknologi och förarassistansfunktioner
Nya Transit Custom innehåller en rad nya förarassistansfunktioner som är utformade med hjälp av teknologier som även använts hos Fords senaste personbilar. Modellen är bland annat utrustad med förfinade sensorer, radar och kameror som tillsammans ger föraren information om bilens omgivning.

Fords första transportbil med intelligent farthållare
Den nya versionen av den populära modellen är den första av Fords transportbilar som utrustats med intelligent farthållare, som läser av den skyltade hastighetsbegränsningen. Den har också flera andra säkerhetssystem som vanligtvis inte erbjuds i just transportbilar, som till exempel autobroms med fotgängaravkänning och varning för korsande trafik.

Transit Custom en av Sveriges populäraste transportbilar
Den befintliga modellen av Transit Custom är en av de populäraste transportbilarna i Sverige. Modellen ligger på en andraplats sett till marknadsandel för segmentet med 14,5 procent. Transit Customs popularitet är också en av anledningarna till att Fords försäljning av transportbilar går så bra i Sverige. Fords är Sveriges näst största transportbilsmärke med en marknadsandel på 14,4 procent. 

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll