Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT kommer till Sverige

Pressmeddelande -

Nya Ford Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT kommer till Sverige

Ford Pro presenterar idag nyheten att två nya motorsportinspirerade premiumversioner av de klassledande transportbilarna, Transit Custom MS-RT och Ford Ranger MS-RT kommer till Sverige.

De två nya exklusiva modellerna har designats och utvecklats i nära samarbete med Fords globala MS-RT-team – en division av Fords rallypartner M-Sport. Båda levererar en unik kombination av en tuff motorsportinspirerad design, vidareutvecklad kördynamik och enastående lastkapacitet.

”Med dessa MS-RT-modeller kan vi erbjuda våra kunder ett nyttofordon som fungerar utmärkt som transportbil, samtidigt som de verkligen sticker ut i mängden på alla sätt. Både Ranger MS-RT och Transit Custom MS-RT är fordon som gör det lilla extra och levererar äkta körglädje utan att kompromissa på förmågan” säger Hans Schep, verkställande direktör, Ford Pro Europa

Helelektrisk E-Transit Custom MS-RT med 286 hk

Båda MS-RT-modellerna bygger på den senaste generationen av Transit Custom och Ford Ranger, som nyligen vann 2024 års Van of the Year och International Pickup Award.

Transit Custom MS-RT finns med fyrhjulsdrift eller som helelektrisk E-Transit Custom MS-RT. Med 286 hk1 (210 kW) blir den elektriska versionen den starkaste Transit Custom som någonsin massproducerats. Ranger MS-RT levereras med en mycket potent 3-liters V6-dieselmotor på 240 hk/600 Nm, utrustad med en unik fjädring och hjuluppsättning som förbättrar körupplevelsen och gör den till den ultimata pickupen på vägen.

Samtidigt är båda bilarna uppkopplade och integrerade med Ford Pros plattform för programvara och uppkopplade tjänster, FordPass-appen. Tillsammans hjälper dessa lösningar små och medelstora företag att öka produktiviteten hos sina fordon.

Beställningar av nya Transit Custom MS-RT AWD, E-Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT börjar nu och kundleveranserna är planerade att starta från och med sensommaren 2024.

Transit Custom MS-RT: Tävlingsinspirerad och exklusiv skåpbil

Helt nya Ford Transit Custom MS-RT har en racinginspirerad exteriör, exklusiv interiör och finns både som diesel- och helelektrisk version. Bilen har också ett lastutrymme på upp till 6,8 m3 nyttolastkapacitet på upp till 1124 kg 2, samtidigt som den ger en uppgraderad körupplevelse.

Med en helt ny aerodynamisk främre stötfångare med integrerad spoiler, sidokjolar och bakspoiler är den utformad för att minimera luftmotståndet. E-Transit Custom MS-RT kommer också med en solid LED-ljuslist mellan strålkastarna.

Under de bredare skärmarna sitter exklusiva antracit 19-tums aluminiumfälgar monterade. Tillsammans med Goodyear Eagle Sport 235/45 R19-däcken och den individuella bakfjädringen är dragkraften och stabiliteten ännu bättre, samtidigt som komforten bibehålls.

Förutom den 286 hk starka helelektriska E-Transit Custom MS-RT finns Transit Custom MS-RT även som en dieseldriven EcoBlue-version med 170 hk och en 8-växlad fyrhjulsdriven automatlåda. Dessutom finns en framhjulsdriven laddhybrid-version på 227 hk och har en 2,5-liters bensinmotor och ett 11,8 kWh-batteri som erbjuder flexibel prestanda och helt elektrisk körkapacitet.

Invändigt har Transit Custom MS-RT helt nya ergonomiska framsäten i veganskt läder och mocka med extra sidostöd, och med MS-RT-logotyper och blå sömmar. En sportratt med blå sömmar är också standard. Skåpbilen har ett förarsäte och två passagerarsäten.

Nya Transit Custom MS-RT kommer i en rad iögonfallande signaturfärger som den livliga Yellow Green och MS-RT Blue. Den levereras också med blanka svarta spegelhus och dörrhandtag som standard. Alla modeller får blålackerade bromsok. I standardutrustningen ingår automatisk klimatanläggning med två zoner, backkamera, parkeringshjälp fram och bak, farthållare och intelligent hastighetsbegränsare.

Ford Ranger MS-RT: Den ultimata pickupen

Ford Ranger MS-RT är byggd för att vara den ultimata gatbilen med fantastisk motorsportinspirerad styling. Denna premiumpickup har Fords kraftfulla 3-liters V6-dieselmotor, en 10-växlad automatisk växellåda och det nya permanenta fyrhjulsdriftssystemet e4WD som de andra modellerna i den nya Ranger-familjen. Ranger MS-RT har också en utmärkt lastkapacitet på 1 ton 3 och en maximal släpvagnsvikt på 3500 kg 4.

Fronten på nya Ranger MS-RT är inspirerad av extrema Ranger-racingpickuper som tävlar i Asien. Med sidokjolarna ser den något nedsänkt ut. Baktill har den en mycket speciell stötfångare med en integrerad diffusor. Bakluckan har MS-RT-grafik och en exklusiv ducktail-spoiler. Det finns även en spoiler på hytten. Denna kombination av spoilers förbättrar bilens aerodynamiska balans och stabilitet vid höga hastigheter.

De exklusiva diamantslipade 21-tumsfälgarna med lågprofildäck 275/45 R21 är de största fälgarna som någonsin erbjudits på en Ford Ranger. De breddade hjulhusen gör pickupen 82 mm bredare fram och bak.

"Om Ranger Raptor är den ultimata pickupen i utmanande terräng, är Ranger MS-RT den ultimata pickupen för vägen. Den skiljer sig från vad vi brukar se i det här segmentet i Europa med en mer personbilslik kördynamik – med bibehållen bra dragkraft och lastkapacitet. Detta kommer att bli ett nytt och spännande alternativ för många pickup-kunder och ger ytterligare bredd till vårt pickup-erbjudande, säger Hans Schep.

Den distinkta interiören i Ranger MS-RT har nya unika säten med mer sidostöd. Sätena är klädda i veganskt läder och mocka med ett distinkt MS-RT-mönster och blå sömmar med MS-RT-emblem på framsidan och på instrumentbrädan. Den uppvärmbara sportratten är också märkt med MS-RT-logotypen.

Redan från lansering kommer Ranger MS-RT att finnas tillgänglig i en mängd olika färger, inklusive Conquer Gray, med Agate Black-färgade spegelhus och dörrhandtag. I standardutrustningen ingår en 12-tums pekskärm med SYNC 4A, 2-zons automatisk temperaturkontroll, parkeringsassistans fram och bak, backkamera, adaptiv farthållare och intelligent hastighetsbegränsare.

En ny generation MS-RT

MS-RT, som står för M-Sport Road Technology, växte fram ur ett partnerskap mellan grundaren Edward Davies och M-Sport 2015. M-Sport har haft ett långt historiskt samarbete med Ford för att utveckla och bygga deras rallybilar. De gör också bilar redo för Global Rallycross och GT3-racing.

MS-RT-temat tar DNA:t från M-Sports motorsportprogram och använder det för att producera modifierade bilar för vanlig gatuanvändning med en unik sportig karaktär.

Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT kommer att monteras och färdigställas i en ny, dedikerad anläggning vid Fords fabrik i Dagenham i Storbritannien.

Läs mer och beställ Transit Custom MS-RT

Läs mer och beställ Ranger MS-RT

Se lanseringsvideorna för nya Ranger MS-RT och Transit Custom MS-RT här:

Kaross

Serie/Längd

Motor

Växellåda

Inkl. 5 års garanti ex moms

Inkl. 5 års garanti inkl. moms

Transit Custom MS-RT

Skåp

300S / SWB

2.0L EcoBlue 170hk FWD

8-växlad automat

725 900 kr

906 250

Skåp

300S / SWB

Elmotor 160kW/218hk RWD

1-växlad

932 000 kr

1 165 000 kr

Skåp

320L / LWB

2.0L EcoBlue 170hk AWD

8-växlad automat

762 000 kr

952 500 kr

Skåp

320L / LWB

2.5L PHEV 227hk FWD

CVT Automat

799 000 kr

998 750 kr

Skåp

320L / LWB

Elmotor 210kW/286hk RWD

1-växlad

959 000 kr

1 198 750 kr

Dubbelhytt i skåp

320L / LWB

2.0L EcoBlue 170hk AWD

8-växlad automat

787 000 kr

983 750 kr

Dubbelhytt i skåp

320L / LWB

Elmotor 210kW/286hk RWD

1-växlad

984 000 kr

1 230 000 kr

Ranger MS-RT

Double Cab

3.0L TD V6 240 hk 4WD

10-växlad automat 4WD

725 900 kr

907 375 kr



Officiellt homologerade siffror för räckvidd, bränsleeffektivitet och CO2-utsläpp kommer att publiceras närmare försäljningsdatumet. I enlighet med Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP).

1 Hästkrafter och vridmoment testade enligt ECE R85-00.

2Lasten och lastkapaciteten begränsas av vikt och viktfördelning.

3 Den maximala nyttolasten varierar och baseras på tillbehör och fordonskonfiguration

4 Den maximala dragvikten varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.


Relaterade länkar

Ämnen


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef