Gå direkt till innehåll
NYA FORD KA – GLAD, FRÄSCH OCH FUNKY

Pressmeddelande -

NYA FORD KA – GLAD, FRÄSCH OCH FUNKY


  • En helt ny Ford Ka debuterar på Paris Motorshow

  • Djärv, moderiktig och stilig design

  • Ungdomlig och uppnosig i sann Ka tradition

  • Spännande efterträdare till en ikon

Göteborg, 5 Augusti 2008 - På Paris Motorshow i oktober presensteras nya Ford Ka. Småbilen, som tar ut svängarna ytterligare, med en stark city- och ungdomskaraktär blir en oomstridd stjärna i strålkastarljuset på "catwalken" hos Ford i Paris.

Nya Ford Ka höjer nivån ytterligare för kraven på tilltalande design och körglädje. Tolv år efter att originalet lanserades under stort jubel fortsätter efterföljaren på den inslagna linjen med ungdomlig och utmanande uppnosighet.

Den nya modellen tar tillvara på alla kvaliteter som gjort Ka så populär - kompaktheten, utseendet, köregenskaperna och personligheten - men i en helt ny och tilltalande förpackning.

Stilig invändigt och utvändigt

Ford designers har gett nya Ka en modern approach baserad på företagets inarbetade och karaktäristiska formspråk - Kinetic design.

Ett antal drag är gemensamma med förebilden, originalet, men med sina särdrag och svulstiga proportioner har den nya modellen sin egen unika karaktär.

Interiören i nya Ka har en stilren dynamisk design som kombinerar djärva kontraster med expressiva färger som reflekterar över en mer äventyrslysten smak hos en typisk Ka-köpare.

En designikon är pånyttfödd

Den nya modellen är predestinerad att fortsätta på den succélinje som har gjort originalet till en designikon bland små citybilar. Vid lanseringen på Paris Motorshow 1996 lovordades Ka för att startat en ny designera i kombination med klassledande köregenskaper.

Under sin tolvåriga livscykel har Ka blivit ett populärt val bland småbilsägare samtidigt som lojaliteten till modellen blivit mycket stor. Totalt har 1,4 miljoner Ka producerats sedan 1996.

Ytterligare information kommer i god tid innan lanseringen under Paris Motorshow i oktober.

# # #

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef