Gå direkt till innehåll
Nya Ford B-MAX har klassens bästa bränsleekonomi och lägsta koldioxidutsläpp – både med diesel och bensin

Pressmeddelande -

Nya Ford B-MAX har klassens bästa bränsleekonomi och lägsta koldioxidutsläpp – både med diesel och bensin

  • Fords nya B-MAX – företagets kompakta multiaktivitetsfordon – har klassens bästa bränsleekonomi både med diesel- och med bensinmotor
  • Fords nya 1,0-liters EcoBoost-motor på 120 hästkrafter är 15 procent mer ekonomisk än de viktigaste konkurrenterna. Även 1,6-liters TDCi-dieseln på 95 hästar slår rivalerna vad gäller bränsleekonomi och koldioxidutsläpp
  • Fords bränsle- och koldioxidsnåla teknik kan hjälpa bilägare att spara så mycket som 3 000 kronor* om året jämfört med konkurrenternas bilar

Göteborg, 24 februari 2012 – Helt nya Ford B-MAX – det mångsidiga multiaktivitetsfordonet som gör sin debut i år – etablerar en ny lägre standard för sin klass vad gäller bränsleekonomi och CO2-utsläpp. De låga siffrorna uppnås tack vare Fords senaste bensin- och dieselmotorer.

Nya B-MAX med 1,6-liters TDCi-diesel har koldioxidutsläpp på 104 g/km och en bränsleförbrukning på 4 l/100 km. Siffrorna ska jämföras med mellan 109 och 119 g/km CO2 och mellan 4,1 och 4.6 l/100 km för andra multiaktivitetsfordon på marknaden.

B-MAX med 1.0-liters EcoBoost-bensinmotor (120 hk) har koldioxidutsläpp på 114 g/km och en bränsleförbrukning på 4,9 l/100 km. Kunderna kan spara cirka 3 000 kronor* per år jämfört med konkurrenternas bensinmodeller, som har koldioxidutsläpp på 134–149 g/km och en bränsleförbrukning på 5,7–6,4 l/100 km.

”Målet med B-MAX var att förändra det här fordonssegmentet med hjälp av smart teknik – och här ingår förstås bästa tänkbara bränsleekonomi”, säger Barb Samardzich, som ansvarar för produktutveckling på Ford Europa.  

I nya B-MAX finns en rad funktioner som minskar bränsleförbrukning och koldioxidutsläppen. Här ingår det automatiska start-/stoppsystemet som automatiskt stänger av motorn vid tomgång, förarinformationssystemet Ford Eco Mode som hjälper föraren att köra mer bränslesnålt, växelspaksindikator som anger när man ska växla för att köra så effektivt som möjligt samt smart förnyelsebar laddning, som laddar bilens batteri när det är som mest ekonomiskt.

I nya B-MAX har man valt en ny typ av dörrkonstruktion, med inbyggd B-stolpe, som ger en bättre tillgänglighet för förare, passagerare och bagage. I B-MAX möter man dessutom en omsorg om detaljerna och en materialkvalitet som man sällan ser i den här prisklassen. Dessutom är sätena flexibla och lastutrymmet klassens största.

Nya B-MAX kommer att premiärvisas på motormässan i Genève nästa månad och börja säljas i Europa senare i år.

# # #

Fullständig pressrelease inklusive jämförande tabeller finns i de bifogade PDF- eller wordfilerna.

* Bränslekostnaden beräknad utifrån en årlig körsträcka på 1500 mil, officiella siffror för bränsleförbrukning vid blandad körning och en bensinkostnad på ca 13:60 per liter. Alla bränsleförbrukningsvärden och koldioxidemissioner i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG.  Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEC och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen. 

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter