Gå direkt till innehåll
Fords nya B-MAX premiärvisas på bilmässan i Genève

Pressmeddelande -

Fords nya B-MAX premiärvisas på bilmässan i Genève

  • Fords koncernchef Alan Mulally kommer att presentera nya Ford B-MAX på motormässan i Genève i mars
  • Den smarta designen och avancerade tekniken i nya B-MAX lägger ribban på en ny, högre nivå för kompakta och "cityvänliga" bilmodeller 
  • Den nya bilen har klassledande lastutrymme, högsta kvalitet i material och utförande samt avancerade nya motorer

Göteborg, 1 februari 2012 – Ford kommer att presentera en produktionsfärdig version av den nya kompakta multiaktivitetsmodellen B-MAX på årets motormässa i Genève i mars.

Fords koncernchef Alan Mulally kommer att vara på plats i Genève för att visa upp nya B-MAX, som med unik formgivning och klassledande tekniska funktioner förväntas höja ribban för den här typen av bilar. Det är bara ett år sedan som konceptbilen för nya B-MAX presenterades, också den gången i Genève.

”Nya B-MAX kombinerar en spännande och innovativ formgivning med funktioner som man tidigare bara påträffat i större modeller”, säger Stephen Odell, koncernchef för Ford Europa. ”Det är en helt ny modell som uppfyller kraven från alltfler kunder som vill ha ut mer av sina småbilar.”

Nya B-MAX har fått en ny dörrkonstruktion med inbyggda mittstolpar – detta gör bilen mer lättåtkomlig för förare, passagerare och bagage. Bilen bjuder också på suverän kvalitet i utförande och material av ett slag som man sällan ser i det här segmentet med kompaktbilar. Dessutom har B-MAX flexibla säten och klassens bästa lastkapacitet.

Fords nya 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor, med dess avancerade kombination av kraft och effektivitet, kommer att finnas tillgänglig för nya B-MAX, vid sidan av Duratorq TDCi-dieselmotorerna. Ford B-MAX kommer att börja säljas i Europa senare i år.

(Till redaktörer: Bifogad bild är det första fotot av produktionsversionen av nya B-MAX. Bilen kommer att visas på motormässan i Genève i början av mars.)

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Relaterade event