Gå direkt till innehåll
Nya Ford B-MAX får klassledande kommunikationsteknik i litet format

Pressmeddelande -

Nya Ford B-MAX får klassledande kommunikationsteknik i litet format

  • B-MAX introducerar röstaktiveringssystemet SYNC för styrning av mobiler och MP3-spelare.
  • Som standard i SYNC ingår en nödhjälpsfunktion (Emergency Assistance) som direkt kontaktar en larmoperatör om en olycka skulle inträffa. Funktionen sparar dyrbar tid och kan därmed rädda liv.
  • B-MAX har fått en innovativ design som gör bilen maximalt tillgänglig för förare, passagerare och bagage.
  • I utbudet av klassledande motorer ingår den nya 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn, som gör bilen 15 procent mer ekonomisk att köra än de närmaste konkurrenterna.

Barcelona, 27 februari 2012 – Ford nya B-MAX är en sofistiskerad, mindre familjebil som övertygar med hjälp av klassens ledande teknik och bästa bränsleekonomi. Den har dessutom en smart utformning av dörrarna som gör bilen lättare att stiga in i och ut ur och underlättar bagagehanteringen.

De flesta bilar premiärvisas på bilsalongerna. Det gäller dock inte Ford-nyheten B-MAX som begår sin debut (som första bil någonsin) på den stora mobiltekniksmässan Mobile World Congress i Barcelona.

Detta passar perfekt för Fords nya, kompakta multiaktivitetsfordon, eftersom den introducerar SYNC i Europa - ett röstaktiverat kommunikationssystem som integrerar mobila enheter, röststyrning och praktiska finesser på ett nytt sätt. Systemet är kompatibelt med en lång rad enheter och erbjuder röststyrning på brittisk engelska, europeisk franska, europeisk spanska, europeisk portugisiska, tyska, italienska, turkiska, nederländska och ryska.

”Nya B-MAX kommer att i grunden förändra det europeiska segmentet för kompakta familjebilar. Ingen annan bil i den här klassen erbjuder en så tilltalande kombination av stil, mångsidighet och teknik”, säger Ford Europas koncernchef Stephen Odell. ”Vi bedömer att den hör till de tekniskt mest avancerade småbilarna, oavsett prisklass.”

SYNC-systemet ger smidig anslutning av mobila enheter via Bluetooth och USB-anslutning av iPod och minnesenheter. Dessutom har systemet en potentiellt livräddande funktion, den unika nödhjälpen (Emergency Assistance), som vid en olycka använder kundens mobiltelefon för att kontakt lokal larmoperatör på det lokala språket och anger var olyckan inträffat.

SYNC finns redan på mer än 4 miljoner i USA. Att systemet nu införs i Europa B-MAX som första modell är en betydande steg mot Fords mål: 13 miljoner SYNC-användare år 2015. Samma år förväntar sig företaget att mer än 3,5 miljoner europeiska bilar kommer att ha SYNC. Det här innebär att SYNC kommer att vara det dominerande fordonsanslutningssystemet globalt.

B-MAX har försetts med Fords dörrsystem Easy Access. Det betyder att man byggt in de centrala karosstolparna i de gångjärnsförsedda framdörrarna och de bakre skjutdörrarna så att man får stora öppningar utan hinder på båda sidor av bilen. Den här lösningen har krävt många timmars forskning och tester. Så har man t.ex. genomfört mer än 1 000 datorsimuleringar och 50 krocktester för att utveckla bilens skydd mot sidokrockar.

B-MAX har ett motorutbud som gör att man kan få 15 procent mer ekonomisk körning med klassens bästa bränsleekonomi och lägsta koldioxidutsläpp oavsett om man väljer 1,0-liters EcoBoost-bensinmotorn eller 1,6-liters TDCi-dieseln.

Den som väljer B-MAX med 1,0-liters EcoBoost-motor på 120 hästkrafter, som har koldioxidutsläpp på 114 g/km och en bensinförbrukning på 4,9 l/100 km, kan spara upp till 3000 kronor1 per år jämfört med konkurrerande modeller som släpar efter med utsläppsnivåer på 134–149 g/km och en förbrukning på 5,7l–6,4 l/100 km.

Vridmomentfördelningen, som ger bättre kördynamik och kurvtagning, ser till att B-MAX lever upp till Fords rykte om att tillverka bilar som är roliga att köra. Aktivt citystopp hjälper förare att undvika kollisioner i låg hastighet; en framåtriktad infraröd kamera används för att söka efter objekt framför bilen och aktiverar bromsarna om föraren inte reagerar.

Nya B-MAX har också ett ljudsystem i toppklass från Sony. Anläggningen består av åtta högtalare och en förstärkare på 4 x 25 watt. Användaren kan välja mellan musik från den inbyggda CD/radio-enheten (också DAB-radio) och från den egna musikspelaren ansluten via SYNC och USB eller Bluetooth.

B-MAX kommer att visas upp på 2012 års bilmässa i Genève. Försäljningen i Europa inleds senare i år.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. http://mwc2012.fordmedia.eu/


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya B-MAX följer trenden mot mindre bilar – Nu startar tillverkningen på den nya fabriken i Rumänien

Nya B-MAX följer trenden mot mindre bilar – Nu startar tillverkningen på den nya fabriken i Rumänien

CRAIOVA, Rumänien, den 10 juli 2012 – Fords nya, smarta B-MAX är företagets svar på trenden mot mindre fordon i Europa. Produktionen drog igång den 25 Juni på Fords nya fabrik i rumänska Craiova. Idag letar över 40 procent av ägarna till större bilar i Europa efter mindre och mer bränslesnåla modeller. Samtidigt vill cirka 20 av de som redan äger en mindre bil ha större utrymme i den.