Gå direkt till innehåll
Nu öppnas orderböckerna för Fords mest bränsleeffektiva bensinbil någonsin: Focus med 1,0-liters EcoBoost

Pressmeddelande -

Nu öppnas orderböckerna för Fords mest bränsleeffektiva bensinbil någonsin: Focus med 1,0-liters EcoBoost

  • Focus blir den första Ford-modellen med 1,0-liters EcoBoost, företagets mest bränsleeffektiva motor någonsin
  • Nya Focus med 1,0-liters EcoBoost på 100 hästkrafter har klassens största bränsleeffektivitet med en förbrukning på 4,8 l/100 km* och koldioxidutsläpp på endast 109 g/km. 125-hästarsmodellen förbrukar 5,0 l/100 km med koldioxidutsläpp på 114 g/km
  • Under året kommer 1,0-liters EcoBoost-motorn att erbjudas på flera Ford-modeller, bland annat C-MAX och den helt nya B-MAX
  • Svenska priser för Focus 1,0 EcoBoost startar på 171.400 kr

Göteborg, 23 februari 2012 – Ford Focus med 1,0-liters EcoBoost – Fords mest bränsleeffektiva bensinfordon någonsin – kan nu beställas hos Fords svenska återförsäljare.

De första 100- och 125-hästars Focus-modellerna tillverkas i tyska Saarlouis och har klassens bästa bränsleeffektivitet med en förbrukning på 4,8 l/100 km* och koldioxidutsläpp på endast 109 g/km respektive 5,0 l/100 km och koldioxidutsläpp på 114 g/km.

1,0-liters EcoBoost-motorn använder turboladdning och direktinsprutning för att få fram en imponerande kraft och bränsleeffektivitet från ett trecylindrigt motorblock som inte är större än ett A4-ark. Den kombination av effekt och låga koldioxidutsläpp som utmärker Focus med EcoBoost kan inte matchas av konkurrenternas modeller.

Motorns vridmoment på 170 Nm mellan 1 400 och 4 500 varv är jämförbart med moderna dieselmotorer. Under året kommer 1,0-liters EcoBoost-motorn att erbjudas på flera Ford-modeller, bland annat C-MAX och den helt nya B-MAX.

”Bara för några år sedan skulle ingen ha trott att det är möjligt att ta fram en så här liten och bränsleeffektiv motor som samtidigt ger kraft och körglädje åt en bil i Focus storlek”, säger Ford Europes koncernchef Stephen Odell.

Focus 1,0-liters EcoBoost kommer precis som 1,6-liters EcoBoost-motorn (bensin) och 1,6-liters TDCi-motorn (diesel) förses med ECOnetic Technology-märket, som bara används på Ford-modeller som hör till de mest bränslesnåla i sina segment.

Mer än hälften av de nya Ford-bilar som säljs i år kommer att prydas med ECOnetic Technology-märket. Redan 2013 förväntas hela två tredjedelar av Fords nybilskunder dra nytta av de lågutsläppande och bränslesnåla ECOnetic-teknikerna.

Här följer några exempel på dessa funktioner: 

  • Aktivt grilljalusi, som automatiskt justerar grillen så att man får en bättre aerodynamik;
  • Smart förnyelsebar laddning, som ser till att batteriet laddas så effektivt som möjligt och därmed minskar bränsleförbrukningen;
  • Ford Eco Mode, som använder symboler på instrumentbrädan för att hjälpa föraren att köra bränslesnålt;
  • Växelspaksindikator, som anger när det är bäst att växla om man vill köra så bränsleeffektivt som möjligt.

Mer information om dessa funktioner hittar du här Ford ECOnetic-teknik

Svenska priser för Focus 1,0 EcoBoost startar på 171.400 kr för en 1,0 EcoBoost 100 hk. 125 hk-versionen kostar 10.000 kr ytterligare. För kombimodellerna av 100 hk respektive 125 hk är prispåslaget 5.000 kr. 

# # #

*Alla bränsleförbrukningsvärden och koldioxidemissioner i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG.  Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEC och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter