Gå direkt till innehåll
Mittkonsol i nya Ford Escape blir ännu större

Pressmeddelande -

Mittkonsol i nya Ford Escape blir ännu större

Nya Ford Escape erbjuder 25 procent mer framsätesförvaring, och 15 procent mer förvaring totalt, jämfört med den tidigare modellen. Den nya elektroniska parkeringsbromsen har frigjort utrymme för mittkonsolen som nu har två förvaringsutrymmen, mer plats för mediauttag och större kopphållare.

Nu blir det ännu enklare att förvara plånboken, koppla in mobiltelefonen och ta med en extra stor dryck när du kör nya Ford Escape. Den redan högt rankade SUV:en förväntas nu stiga i popularitet med den väldesignade och funktionella mittkonsolen.

– Mittkonsolen brukar vi kalla för ”Manhattan real estate”, på grund av dess höga värde för föraren. Det är inte jättemycket utrymme att arbeta med, men som designer blir dessa begränsningar en spännande utmaning. Det kräver att du är kreativ och tänker utanför boxen. Du får fråga dig själv, hur kan jag göra något smart här? Säger Zulf Ali, inredningsdesigner på Ford.

Mer utrymme och ny design
Den första utmaningen var att ersätta den traditionella parkeringsbromsen med en elektronisk version som består av en liten knapp. Detta skapade hela nya ytor för Fords designers. Det nya utrymmet har bland annat fyllts med en mediabox och uttag till elektronisk utrustning. Genom att flytta bak växelspaken har man frigjort ännu mer utrymme, vilket innebär att föraren nu har bättre plats för sin högerarm. Framför och bakom växelspaken finns nu två väl tilltagna förvaringsboxar där föraren kan ha sin plånbok, solglasögon eller liknande vardagsattiraljer. På passagerarsidan har man även monterat ett smidigt förvaringsnät, och handskfacket innehåller en ny interiör som gör det lättare att komma åt och förvara saker.

Klicka här för med detaljer

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef