Gå direkt till innehåll
Linus Adolphson om det svenska vemodet i Swedes on the Edge

Pressmeddelande -

Linus Adolphson om det svenska vemodet i Swedes on the Edge

Idag är det premiär för det fjärde avsnittet i Fords YouTube-serie Swedes on the Edge. I avsnittet, som är det mörkaste i serien hittills, intervjuar komikern David Weaver skådespelaren och komikern Linus Adolphson om någonting som alla svenskar lever med dagligen – vemodet.

Linus Adolphson är skådespelare och komiker, mest känd för sin medverkan i humorgruppen Grotesco samt för rollen som polisen Walter Eriksson i TV-serien 112 Aina. Linus är också son till den svenske vissångaren, kompositören och författaren Olle Adolphson – en person som visste en hel del om det svenska vemodet.

I avsnittet besöker Linus och David bl.a. en djurkyrkogård för att finna lugn och harmoni, och Linus ger sin syn på vad det svenska vemodet betyder för honom själv samt hur han tror att det format svensken:

- Man kan säga att det svenska vemodet handlar om att allt som vi har är fantastiskt och fulländat. Därför känner vi oss alltid hotade av allt och alla – för att alla andra vill ta det vi har ifrån oss.

Se avsnitt fyra av Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

Detta är Swedes on the Edge
Swedes on the Edge är en YouTube-serie gjord av Ford Sverige. Bakom produktionen står Calle Schulman och MS&L. Serien följer den amerikanska komikern David Weaver som iklär sig rollen som Ford-anställd från USA. David har kommit till Sverige för att hjälpa Ford med att använda sitt amerikanska DNA, men för att lyckas så måste han först lära sig mer om Sverige. Därför så intervjuar han fem kända svenskar om typiskt svenska företeelser, som jantelagen, det svenska vemodet och den svenska spritromantiken.

Det svenska vemodet är det näst sista avsnittet i serien. Men Erik Lindham, som är informationschef på Ford, hoppas på att göra mer innehåll nästa år:

- Det har varit är mycket rolig och lärorik resa att göra den här serien. Ser vi endast till hur många som tittat på avsnitten räcker det gott och väl för att göra ytterligare en produktion. Sedan vet vi att många verkligen gillat det vi gjort och vi har faktiskt planer redan nu på en ny produktion i vår, men det kommer bli någonting helt annat. Dock vill vi fortfarande behålla den humor och det hjärta som vi hade i Swedes on the Edge, säger Erik Lindham.

Fotnot:
Se de fyra avsnitten av YouTube-serien Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

Det sista avsnittet har premiär onsdagen den 10 oktober och då gästas David av Bingo Rimér som kommer prata om den svenska synden. 

För mer information, kontakta:
Erik Lindham, informationschef
0733-334309, elindham@ford.com 

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef