Gå direkt till innehåll
Kundernas inspel ger smarta lösningar i nya Ford Ranger

Pressmeddelande -

Kundernas inspel ger smarta lösningar i nya Ford Ranger

För att säkerställa att nya Ford Ranger är lika användarvänlig på fritiden, exempelvis på weekendresan, som på jobbet när alla verktyg ska med som behövs för att få arbetet utfört har Ford fått hjälp från dagens pickupägare och utvecklat en rad smarta och praktiska funktioner.

Detta gör den nya pickupen till den mest användarvänliga Ranger som någonsin tillverkats.

– Att prata med kunder för att höra vad de vill ha för funktioner, och sedan ta fram en lösning på detta är en av de mest givande uppgifterna med mitt jobb. Oavsett om du har ett litet företag eller är en friluftsmänniska är det viktigt att du kan lita på att ditt lastutrymme är funktionellt, användarvänligt och hållbart, säger Rangers fordonsingenjörschef, Anthony Hall.

En praktisk verkstad på hjul
Från slutet av 2022 öppnar Ford upp för beställning av nya Ranger i Europa. De första bilarna kommer att vara klara för kundleverans från början av 2023. Kunderna får en pickup utvecklad enligt resultatet av intervjuer med över 5 000 pickupkunder. Intervjuerna genomförs för att ta reda på hur kunder vill utnyttja flaket eller fånga upp andra utmaningar de vill lösa – som att ha enklare tillgång till sin last och att utnyttja utrymmet mer effektivt.

 • Ett praktiskt steg direkt bakom bakhjulen gör det mycket lättare att komma åt det som finns på flaket. Man behöver inte stå på hjulet för att få det man behöver.
 • Upplyst flak gör det mycket lättare att hitta det man behöver på planet efter mörkrets inbrott, oavsett om man är på ett jobb eller använder bilen för utomhusaktiviteter.
 • Ett nytt zonbelysningssystem kan belysa hela eller delar av området runt bilen. Den kan styras från FordPass-appen på mobilen eller från pekskärmen inne i bilen. Systemet kan använda en kombination av strålkastare, kurv-/dimljus, skyltljus och ljuset på flaket och man väljer vilka zoner som ska belysas.
 • Bakluckan, som man enkelt kan öppna och stänga igen med en hand, är utformad för att fungera som en arbetsbänk med två fördjupningar för att fästa klämmor för att hålla plankor och annat material på plats vid sågning. Bakluckan kommer även med en inbyggd våg som gör det enkelt att mäta material.
 • Eluttag på flaket, antingen via en 400 W växelriktare eller från ett 12 V-uttag, gör att kunderna kan få ström från bilen till elektrisk utrustning. Med 400 W kapacitet kan man få ström till en liten ugn, en elektrisk kylväska, en smartphone eller en bärbar dator.
 • Den nya flakinklädnad kommer med ett lastsystem som ger bättre möjligheter att dela upp planet i olika zoner. Som en extra fördel är den plana ytan också bekvämare för knäna, mycket lättare att hålla ren och minskar risken för att lasten glider runt.
 • Med hela 1233 liter har nya Ranger den största lastvolymen i klassen. Det gör att kunderna kan frakta ännu mer last. Med nya Ranger, som är 50 mm bredare än den nuvarande modellen, kan man nu få plats med en standard Europall mellan hjulhusen på flaket. Medan det är 1224 mm mellan hjulhusen har flaket en längd på mellan 1544 mm och 2305 mm – beroende på variant.

Innovationer för frakt av olika typer av last
Den nya generationen Rangers flak innehåller också flera innovationer som kommer att göra det enkelt för kunden att anpassa planet till deras användning:

 • Ett rälssystem på flaket med fjäderbelastade och justerbara surrningskrokar på båda sidor gör att kunderna enkelt kan anpassa och fästa olika typer av last. Krokarna kan låsas på nio olika ställen längs rälsen. Den nya Ranger kommer också med sex fasta monteringskrokar för att fästa lasten i golvet i flaket.
 • Nya Ranger kommer även med ett externt skensystem ovanpå flaket med flexibla krokar som kan flyttas och som gör det lättare att fästa laster med remmar och rep. Wildtrak-modellen är utrustad med skenor som även kan fungera som extra monteringsskenor. Dessa löper längs hela flaket.

 • Ett slitstarkt plastmaterial skyddar både toppen av sidorna av flaket och bakluckan från skador vid lastning och lossning.

 • Takräcket gör det enkelt att fästa takboxar eller annat på taket. Den nya Ranger kan ha en taklast på upp till 350 kilo (statisk) och 85 kilo (vid körning)

 • Ett elektriskt flaklock finns också. Detta kan stängas och öppnas med antingen nyckeln, från kupén eller med en knapp placerad på insidan av flaket. Flaklocket stannar automatiskt vid motstånd. Särskilda kanaler längs med flaklockets sida gör det också enkelt för kunderna att fästa tillbehör för transport av cyklar, skidor, kajaker, campingutrustning eller liknande.

Nya Ford Ranger har plats för extra batteri och är förberedd för utrustningsinstallation, såsom extraljus eller vinsch, med egen brytarpanel och kablage.
Kunder i Europa kommer också att kunna göra sin nya Ranger ännu mer personlig. Från lanseringen kommer det att finnas mer än 150 originaltillbehörslösningar – både för arbete och fritid. Fords ingenjörer har alltid varit medvetna om att nya Ranger kommer att vara utrustad med många tillbehör. Därför har man lämnat plats för ett extra batteri under huven och satt upp förberedelse för utrustningsinstallation med kablage och separat strömställarpanel för att underlätta installationen av utrustning som extraljus, vinschar, dragutrustning med mera.

Se filmen här: 

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll