Gå direkt till innehåll
Ford godkänner pick-up:en Ranger för HVO – nu kan alla transportbilar köras på biodrivmedlet

Pressmeddelande -

Ford godkänner pick-up:en Ranger för HVO – nu kan alla transportbilar köras på biodrivmedlet

Ford kan idag meddela att man godkänner den populära pick-up:en Ford Ranger för drift med den syntetiska biodieseln HVO. Därmed har Ford godkänt samtliga av sina transportbilar med dieselmotorer för biodrivmedlet, en viktig milstolpe i Fords svenska hållbarhetsarbete.

Fords offensiv för hållbara drivmedel fortsätter. Nyligen utannonserade man en helt elektrisk Transit, E-Transit, som kommer ha svensk premiär under våren 2022. I våras lanserades Ford Transit/Tourneo Custom PHEV som transportbilsmarknadens första laddhybrid. Och nu godkänner man alltså den populära pick-up:en Ford Ranger för HVO vilket innebär att alla Fords transportbilar med dieselmotorer kan tankas med biodrivmedlet. Godkännandet för Ranger är gäller dessutom för bilar som redan är i trafik om dessa är byggda från och med 25 februari 2019.

Christian Lysholm är chef för Fords svenska transportbilsverksamhet och säger:

-Vi är riktigt stolta över att samtliga Ford transportbilar nu kan köras på HVO. Oavsett behov och körmönster har vi nu en mycket bred palett av lösningar att erbjuda våra kunder som önskar att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med bilens funktion.

Fords transportbilar vinner mark på svenska marknaden. Ford är näst största märket i Sverige och Ford Ranger har under lång tid varit en av de bäst säljande pick-up:erna i landet, där den mer prestanda-fokuserade Ranger Raptor är det senaste tillskottet.

I Europa är Ford den klart största aktören på transportbilsmarknaden för sjätte året i rad. Christian Lysholm avslutar:

- Vi tror att nyckeln till Fords framgångar är att hela tiden lyssna på våra kunders behov och utveckla våra produkter och tjänster därefter. 2021 kommer vi att lansera fler modeller med minskad miljöpåverkan.

Ford Ranger finns tillgänglig hos svenska Ford-återförsäljare i flera utföranden. Mer information finns på www.ford.se

Ämnen


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll