Gå direkt till innehåll
Fords nya skåpbil är lika bränslesnål som en familjebil – Transit Custom ECOnetic energieffektivast i klassen

Pressmeddelande -

Fords nya skåpbil är lika bränslesnål som en familjebil – Transit Custom ECOnetic energieffektivast i klassen

  • Fords nya entonsskåpbil Transit Custom ECOnetic har klassens bästa bränsleekonomi.
  • Transit Custom ECOnetic har en förbrukning från 6,0 l/100 km* och koldioxidutsläpp från 159 g/km** – vilket ligger på samma nivå som för en dieseldriven familjebil***.
  • Till de funktioner som bidrar till de låga koldioxidutsläppen kan nämnas accelerationskontrollen som sänker den faktiska bränsleförbrukningen med upp till 15 procent, det automatiska start-stoppsystemet och den valfria hastighetsbegränsaren på 110 km/h.

Göteborg, 2 november 2012 – Ford lanserar nya Transit Custom ECOnetic, en extremt bränslesnål entonsskåpbil med klassens lägsta bränsleförbrukning – jämförbar med en familjebil.

Med en bränsleförbrukning från 6,0 l/100 km slår Transit Custom ECOnetic konkurrenterna i sin klass. Det är en dessutom en minskning på 8 procent jämfört med föregående modell. Både vad gäller bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp, från 159 g/km**, ligger den nya modellen på samma nivå som större personbilar som populära Ford S-MAX***.

”Transit Custom har redan en fantastisk bränsleekonomi. Med den nya ECOnetic-modellen höjer vi ribban ytterligare, så att vi faktiskt kan tävla i bränslesnålhet med lite större personbilar”, säger Barb Samardzich, ansvarig för produktutveckling på Ford Europa. ”Transit Custom ECOnetic är fullmatad med avancerade, bränslesparande funktioner som hjälper företagen att hålla nere de rörliga kostnaderna och dessutom minska sina koldioxidutsläpp.”

ECOnetic-versionen av nya Transit Custom, nyligen belönad med utmärkelsen International Van of the Year 2013, har som standard en rad funktioner som sänker koldioxidutsläppen. Här ingår till exempel accelerationskontrollen, en innovativ teknik som begränsar acceleration till den nivå man kan uppnå när fordonet är fullastat. Funktionen ger betydande bränslebesparingar när bilen är tom eller bara delvis lastad. Tester ute på fältet visar att accelerationskontrollen kan sänka bränsleförbrukningen med mellan 4 och 15 procent. Dessutom minskar den slitaget på bromsar, däck och andra komponenter.

ECOnetic-modellen, som har en 100- hästarsversion av Fords 2,2-liters Duratorq-dieselmotor, är även utrustad med det automatiska start-stoppsystemet som kan minska bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med upp till 10 procent i stadskörning.

Bland övriga bränslebesparande funktioner kan nämnas den valfria hastighetsbegränsaren på 110 km/h, en unik motorkalibrering, en förbikopplingsventil för kylmedel som ger en snabbare motoruppvärmning, en optimerad växellåda med 6 procent längre utväxling på slutväxeln, lågfriktionsdäck och aerodynamiskt utformade fälgar. Som tillval finns hastighetsbegränsare för farterna 90 km/h, 100 km/h och 112 km/h så att kunden kan välja det läge som passar de lokala förhållandena bäst.

Nya Transit Custom ECOnetic kommer att finnas med kort eller lång hjulbas och i tre versioner med olika bruttovikt. Alla versioner får samma unika kombination av snygg design, körglädje och klassledande funktionalitet som de övriga Transit Custom-modellerna. ECOnetic-modellen kan beställas nu med leverans till kund i början av 2013. Priset startar på 259 500 kr inkl. moms.

# # #

* Uppgivna siffror för bränsleförbrukning och CO2-emission är uppmätta i enlighet med de tekniska kraven och specifikationerna i EU-direktivet EG 715/2007. Testresultaten vad gäller bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp kan skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen och även påverkas av skilda standardutrustningar.

** Ford Transit Custom ECOnetic har en bränsleförbrukning från 6,0 l/100 km och koldioxidutsläpp från 159 g/km med den valfria hastighetsbegränsaren inställd på 100 km/h.  Utan den valfria hastighetsbegränsaren har modellen en bränsleförbrukning från 6,2 l/100 km och koldioxidutsläpp från 163 g/km. Bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på skillnader i standardutrustning och valfria funktioner i de olika europeiska länderna.

*** 2,0-liters Duratorq-dieselmotorn på 140 hästkrafter i Ford S-MAX med PowerShift-växellåda har också en bränsleförbrukning på 6,0 l/100 km och koldioxidutsläpp på 159 g/km

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige
eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter