Gå direkt till innehåll
Fords uppdaterade filter använder kol samt ett speciellt aktivt lager med bland annat citronsyra för att skydda mot oönskade bakterier, allergener och virus som kan ge hälsoproblem.
Fords uppdaterade filter använder kol samt ett speciellt aktivt lager med bland annat citronsyra för att skydda mot oönskade bakterier, allergener och virus som kan ge hälsoproblem.

Pressmeddelande -

Fords nya filter tar bort allergiframkallande partiklar och minskar spridningen av virus

Nu kan Ford-ägare utrusta sina fordon med ett förbättrat luftfilter som fångar upp partiklar av damm, pollen och föroreningar. Filtret är utvecklat av filterföretaget Freudenberg och skyddar även mot virus som kan orsaka betydande hälsoproblem.

Nu erbjuder Ford ett uppdaterat filter som gör bilresan till en bättre upplevelse för bland annat allergiker. Det nya filtret Ford MicronAir ProTect är utvecklat av filterföretaget Freudenberg och använder kol samt ett speciellt aktivt lager med bland annat citronsyra för att skydda mot oönskade bakterier, allergener och virus som kan ge hälsoproblem.

– För många bilförare och passagerare kan allergier mot pollen och damm orsaka obehag och hälsoproblem. Filtret är en billig men effektiv åtgärd som kan skydda hälsan och ge större komfort för alla som reser i ett Ford-fordon, säger Nigel Blackenbury, chef på kundtjänstavdelningen på Ford Europa.

Aktivt kolfilter fångar upp partiklar, gaser och virus
När filtret är monterat i fordonets ventilationssystem minskar det koncentrationen av skadliga partiklar som kommer in i fordonet. Filtret har ett aktivt kolelement som är utformat för att ge skydd mot skadliga föroreningar som partiklar och sura gaser. Det har också en flerskiktsbarriär av mikrofiber som fångar upp mindre partiklar som damm och pollen.

Filtret kan också hantera partiklar inuti i bilen, vilket har visat sig vara 99,9 procent effektivt när det kommer till att hantera virus, som svininfluensan (H1N1) och förkylningsviruset HCov-229E. I dagsläget är det riskfyllt att testa filtret mot covid-19-viruset men Freudenberg räknar med att det kommer uppnå samma effekt.

Det nya filtret kan köpas och installeras hos Ford-återförsäljare och finns för Focus, Kuga, Mondeo, S-Max, Galaxy, Fiesta, Puma och EcoSport. Filtret kommer även finnas tillgängligt för Transit Courier och Tourneo Courier senare i sommar. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 59 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 19 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll