Gå direkt till innehåll
Ford Fund startar ett donationsmatchningsprogram för anställdas covid-19-engagemang

Pressmeddelande -

Ford Fund startar ett donationsmatchningsprogram för anställdas covid-19-engagemang

Ford Motor Company Fund har startat ett donationsmatchningsprogram för covid-19-insatser som ger anställda möjlighet att stödja ideella organisationer och sammanslutningar. Man startar också ett högläsningsprogram där Fordmedarbetare kan spela in videor där de läser högt ur barnböcker på sitt eget språk och publicera videon i ett bibliotek, för att hjälpa de 1,3 miljarder barn som drabbas av skolstängningar.

Nu presenterar Ford Fund ett sätt för både anställda som deras familjer och vänner att ekonomiskt stödja ideella organisationer och grupper som jobbar för att tillgodose behov relaterade till coronapandemin i mer än 20 länder runt om i världen. Donations-matchningsprogrammet är en gemensam insats mellan Ford Fund och Bill Ford, styrelseordförande på Ford Motor Company, som kommer att matcha 500 000 amerikanska dollar i donationer till utsedda organisationer i kampen mot covid-19. Ford har en historia av att engagera sig i samhället på de orter de har verksamhet. Projektet fokuserar på att möta behov av mat, skydd och mobilitet, bidra med utbildningsresurser eller leverera kritiska medicinska förnödenheter och tjänster till samhällen där det behövs.

– Även i svåra tider är medarbetarna på Ford vana vid att snabbt rycka in för att tillsammans göra skillnad. Trots att många av våra medarbetare just nu är isolerade hemma så letar de efter sätt att hjälpa till. Det nya projektet skapar meningsfulla sätt för anställda att bidra och delta i kampen mot covid-19, säger Mary Culler, ordförande i Ford Motor Company Fund.

Virtuellt volontärarbete hjälper drabbade skolungdomar runt om i välden
Ford lanserar dessutom ett nytt virtuellt volontärprojekt. Projektet ”Read and Record” är ett onlinebibliotek där Fordanställda kan läsa barnböcker på sitt eget språk, och spara videon i biblioteket, för de barn och ungdomar som drabbas av skolstängningar runt om i världen. Insatsen bygger på Fords Funds pågående arbete med att öka läskunnigheten och främja kärleken till läsning. Onlinebiblioteket kommer att kategoriseras efter språk där flerspråkiga anställda uppmuntras att läsa på fler språk än bara engelska.

Tidigare i år arbetade Ford Fund med Ford of China för att tillhandahålla ansiktsskydd och andra skyddsutrustningar som behövdes under det första virusutbrottet i Kina. Ford Fund agerar också på lokal nivå där Ford-ingenjörer, -forskare och -leverantörer designar och tillverkar ansiktsmasker, respiratorer och annan kritisk medicinsk utrustning och förnödenheter åt sjukvårdspersonal, akutvårdspersonal och patienter som kämpar mot covid-19. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter