Gå direkt till innehåll
Fords bakfyllekostym visar på farorna med att köra dagen efter.
Fords bakfyllekostym visar på farorna med att köra dagen efter.

Pressmeddelande -

Fords bakfyllekostym visar på farorna med att köra dagen efter

Julen tillhör de högtider då alkoholkonsumtionen i Sverige ökar. Ford har tagit fram en bakfyllekostym som visar hur farligt det är att köra bakfull, även när promillehalten är godkänd. Kostymen väger över 17 kilo och består av en specialsydd väst, insydda vikter, glasögon och hörlurar, som tillsammans simulerar klassiska bakfyllesymptom. Kostymen är en del av Fords folkbildningsprogram Driving Skills for Life.

Genom att bevaka de stora sociala medier-kanalerna har forskare, anlitade av Ford, kunnat konstatera vilka datum personer mest sannolikt publicerar inlägg med ordet ”bakfylla”. Resultatet visade att majoriteten av de datum då många kommer önska att de struntade i den där sista drinken inträffar under julmånaden december.

Ford nöjer sig inte med att jobba med säkerheten i bilen, utan arrangerar också utbildningsprogram inriktade på unga förare. Driving Skills for Life som programmet heter har hittills utbildat över en miljon unga i fysiska utbildningar med både körning och teori, men finns också som en digital utbildning som finns tillgänglig över hela världen. Ett av områdena som utbildas i är riskerna med att köra bil bakfull.

– Vi gjorde mycket research vid framtagningen av bakfyllekostymen, både genom medicinska tester men också med oss själva som testpersoner. Slutresultatet blev en fantastisk dräkt. Hörlurarna återskapar exempelvis den ljudkänslighet personer kan känna vid en bakfylla, och vikterna på huvudet tillsammans med ljusglasögonen ger känslan av en riktig huvudvärk, säger Gundolf Meyer-Hentschel, vd vid Meyer-Hentschels forskningsinsitut som arbetar tätt tillsammans med Ford.

Att köra rattfull är för de allra flesta helt oacceptabelt, men att köra bakfull betraktas ofta som mer okej. Med hjälp av en specialdesignad bakfyllekostym vill Ford få förare att tänka ett steg längre innan de sätter sig bakom ratten dagen efter.

– Att köra bil på kvällen då du druckit alkohol är för de flesta helt uteslutet. Att köra på morgonen gör betydligt fler, även om risken är stor att det fortfarande finns alkohol i kroppen. Bakfyllekostymen visar hur försvagande en bakfylla faktiskt kan vara, och vilken risk förare utsätter sig själv och andra trafikanter för då de sätter sig bakom ratten, säger chefen för Fords förarutbildningsprogram Ford Driving Skills for Life.

Forskningsprojekt initierat av Ford
Ford startade forskningsprojektet för att belysa riskerna med att köra bil dagen efter konsumtion av alkohol. Faktum är att även om förare ligger under den otillåtna promillegränsen kan de utgöra en lika stor risk som förare som ligger över gränsen.

– Det är nästan omöjligt att säga hur lång tid det tar att nyktra till, men det tar ofta betydligt längre tid än vad människor tror. Om du druckit rejält under kvällen så finns risken att du ligger över den tillåtna promillegränsen under en stor del av kommande dag, säger Charli Brunning, talesperson för Brake, Storbritanniens nationella trafiksäkerhetsinstitut.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll