Gå direkt till innehåll
Fords avancerade "hälsokontroll": 2D- och 3D-röntgen i realtid används för att säkra kvaliteten i bilarna

Pressmeddelande -

Fords avancerade "hälsokontroll": 2D- och 3D-röntgen i realtid används för att säkra kvaliteten i bilarna

    • I sin kvalitetskontroll använder Ford samma röntgenteknik som på sjukhus.
    • 2D-röntgen i realtid innebär att man kan undersöka bilens inre på ett skonsamt sätt.
    • Med datortomografi (så kallade CAT scans) i 3D får man en heltäckande bild av fordonets delar och man kan isolera och separera enstaka element.



Göteborg, 31 mars 2011 – Ford fortsätter att gå i bräschen för användning av datorbaserad, digital röntgenutrustning som en inbyggd del av kvalitetskontrollprocessen. Röntgen förekommer mest på sjukhus, men Ford har använt tekniken ända sedan 2002 och var därmed tidigt ute. Ford har arbetat tillsammans med tillverkarna för att utveckla röntgenutrustning anpassad till Fords specifika behov. Ofta används röntgen av tekniker som vill kontrollera att en viss del är lika väl formad på insidan som på utsidan.

”Tekniken kommer från sjukhusen”, säger Glenn Austin, röntgenolog på Fords materiallaboratorium i England. ”Det mesta av programvaran, alla demopaket och manualerna innehåller bara referenser till medicinsk bilddiagnostik. Ingenstans nämns industriella tillämpningar.”

Det finns självklart en del svårigheter med att använda röntgenteknik inom fordonsbranschen. Ett problem är skillnaden i densitet mellan å ena sidan människans hud, ben, vävnad och organ och å andra sidan plast, gummi, skum och olika metaller i ett fordon. ”I princip är det ändå samma arbete som på röntgenavdelningen på ett sjukhus”, förklarar Austin. ”Vi granskar motorerna på samma sätt som läkare undersöker sina patienter.”

2D-röntgenutrustningen i realtid används i den första delen av kontrollen. Den ersätter den traditionella röntgenfotograferingen på film som anses vara för långsam för att fungera i bilindustrin. Nu kan teknikerna ta med sig en komponent till laboratoriet och undersöka dess inre. Operatören kan förstora och förminska visningen och rotera föremålet; genom att justera röntgendensiteten kan man hitta också mycket små ojämnheter.

Arbetet kräver dock ett tränat öga, på samma sätt som en läkare som söker efter en fraktur eller en skugga i en lunga. Tillsammans ser röntgenologen och tekniker till att alla eventuella problemområden upptäcks. Tekniken är inte minst användbar när man analyserar prototypdelar, från instrumentbräden till lättmetallhjul och till och med komponenter i glas. Röntgen är också effektivt för att ta reda på orsaken till att en viss del inte fungerar som förväntat. Det kan till exempel handla om att undersöka ett elektroniskt chip eller lokalisera en utlöst säkring utan att behöva göra ett fysiskt ingrepp som riskerar att förstöra materialet.

Den andra röntgentekniken som används är tredimensionell datortomografi (CAT scan). Det är en process som med hjälp av specialprogramvara kombinerar 720 stycken 2D-bilder så att man får en tredimensionell bild. Den bild man får kan sedan roteras och granskas på en datorskärm. Man kan också "bläddra" igenom bildens olika skikt. Den här tekniken är särskilt effektiv om man t.ex. letar efter en blockering eller ett hinder i ett bränsle- eller luftrör. Tekniken får ett unikt perspektiv och kan följa hur luften eller bränslet strömmar genom röret.

En annan fördel är att element av olika densitet kan isoleras och friläggas ur bilden. “Vi kan flytta icke-metalliska element – koppar, gummi, plast – och dela upp komponenten i sina olika delar”, säger Austin. ”Vi kan upptäcka tomrum i gjutningen – porositeter – och enkelt mäta storleken på dem.”

Med hjälp av röntgenutrustningen kan materiallaboratoriet inte bara hjälpa Fords tekniker utveckla nya delar utan också upptäcka potentiella problem på ett tidigt plan. “Poängen är att vi kan hindra ett litet problem från att växa sig stort”, säger Austin.

”För oss är det givetvis ett misslyckande om vi inte upptäcker ett fel som sedan hamnar i produktionen. Bilar håller mycket högre kvalitet idag än för några decennier sedan. Vi anser att vi ligger långt framme och fortsätter att förbättra Fords fordon.”

Tack vare teknik hämtat från medicinens värld har Ford ännu ett kraftfullt verktyg i arbetet med att utveckla bilar som erbjuder kunderna kvalitet och trygghet. Den tillförlitlighet som röntgenutrustningen hjälper till att säkra gör att Fords kunder alltmer sällan måste kontakta bärgningstjänsten. Förebyggande hälsokontroller – nu också i bilbranschen!

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 164 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef