Gå direkt till innehåll
Ford toppar utvecklingen av självkörande bilar enligt ny undersökning

Pressmeddelande -

Ford toppar utvecklingen av självkörande bilar enligt ny undersökning

Ford hamnar högst upp på listan av 18 fordons- och teknologiföretag när marknadsundersökningsföretaget Navigant granskat företag som arbetar med utveckling och produktion av självkörande system.

En studie gjord av Navigant Research har utvärderat 18 fordons- och teknikföretag som alla utvecklar självkörande system, och det är Ford som kammar hem förstaplatsen. Företagen har bedömts utifrån tio olika kriterier, som strategi, teknisk utveckling och produktionskapacitet.

– Det är ingen tvekan om att självkörande bilar ligger inom vår kollektiva framtid. Dessa typer av bilar representerar ett skifte i transportvärlden, ett skifte som kommer påverka hela världen. Vi på Ford strävar efter att hålla i stafettpinnen under denna resa, där vi vill fokusera på våra kunders säkerhet och bygga en stark verksamhet som möjliggör att denna typ av teknologi kan tillgodose deras behov, säger Raj Nair, Fords vice vd och produktutvecklingschef.

Fords arbete är i rätt riktning
Raj Nair ser den fina placeringen som ett kvitto på att Fords arbete med självkörande bilar går i rätt riktning. Nair säger även att det finns en hel del kvar att göra innan de självkörande bilarna kommer ut på marknaden:

– För det första behöver alla de delar som berör själva bilen optimeras; hårdvara och mjukvara måste integreras på bästa möjliga sätt, produktionskapacitet måste säkerställas och kvalité ska kunna garanteras. För det andra behöver vi skapa mobilitetslösningar som bildelningstjänster, samåkningstjänser och transporttjänster som går hand i hand med de självkörande bilarna och dess funktioner, och dessutom, någon som äger fordonen.

Navigant Research bedömer utifrån en helhetsbild
Navigant Research är ett marknadsundersöknings- och konsultföretag som genomför djupare analyser av globala marknader med fokus på ren teknologi. Företagets metod kombinerar analyser av leverantörer, slutanvändare och utvärdering av efterfrågan, tillsammans med en djupgående analys av teknologiska trender.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll