Följ Hedin Motor Company AB

Ford presenterar revolutionerande EcoBoost-motor med cylinderavstängning

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2016 08:00 CET

Fords utvecklade 1,0-liters EcoBoost-motor presenterades nyligen under en Go Further-mässa i tyska Köln. Våren 2018 kommer EcoBoost-motorn vara den första trecylindriga motorn i världen med cylinderavstängning – en funktion som stoppar bränsletillförseln till en av bilens cylindrar vid minskat behov av exempelvis motorkraft.

Vill göra den bästa ännu bättre
Cylinderavstängningssystemet är utvecklat av Ford-ingenjörer i tyska Aachen och Köln, brittiska Dagenham och Dunton, samt i amerikanska Dearborn. Systemet innebär att bränsletillförseln stängs av till en av bilens cylindrar vid situationer då kapaciteten helt enkelt inte behövs, exempelvis vid landsvägskörning. Detta leder till en optimerad bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp, bland annat genom att minska friktion inuti motorn.

– Ford har ännu en gång utvecklat sin drivlina med hjälp av imponerande ingenjörskonst, för att optimera Fords 1,0-liters EcoBoost-motor. Vi kunde konstatera att det fortfarande fanns outnyttjad potential i motorn, som vi nu tagit tillvara på. Den utvecklade motorn är därmed ännu mer bränsleeffektiv och miljövänligare än sin föregångare, säger Bob Fascetti på Ford.

Avancerad mjukvara
Det nya cylindersystemet styrs av en högteknologisk mjukvara som känner av det optimala tillfället för att desarmera en av bilens cylindrar. Mjukvaran baserar beslutet på faktorer som hastighet och motorladdning.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.