Gå direkt till innehåll
Ford presenterar nya EcoSport i Europa – en flexibel och rymlig SUV med praktiska småbilsegenskaper

Pressmeddelande -

Ford presenterar nya EcoSport i Europa – en flexibel och rymlig SUV med praktiska småbilsegenskaper

  • Under Go Further-evenemanget meddelar Ford att den nya SUV-modellen EcoSport börjar säljas i Europa inom de närmaste 18 månaderna.
  • EcoSport bygger på Fords globala B-segmentplattform och kombinerar rörligheten, kostnaden och bränsleekonomin hos en liten familjebil med flexibiliteten, stilen och rymligheten hos en SUV.
  • EcoSport tillför en ny dimension till Fords SUV-sortiment som även omfattar nya Kuga och, inom några år, Ford Edge, en större och lite lyxigare bil som är populär på andra globala marknader.

AMSTERDAM, 6 september 2012 – Idag meddelade Ford att nya EcoSport, en kompakt, kraftfull och bränslesnål stadsjeep, börjar säljas i Europa inom de närmaste 18 månaderna när Ford utökar sitt utbud på den växande europeiska SUV-marknaden.

EcoSport bygger på Fords globala B-segmentplattform och kombinerar de praktiska egenskaperna hos en liten familjebil med flexibiliteten, rymligheten, rörligheten och stilen hos en SUV.

”Ford EcoSport blir ett värdefullt tillskott i sortimentet med sin höga kvalitet och bränslesnåla drift”, säger Nick Collins, chef för fordonslinjen för bilar i B-segmentet hos Ford Europa. ”Den presenterar dessutom ett fantastiskt urval av småbilar för kunderna i vilket bl.a. det kompakta multiaktivitetsfordonet B-MAX och nya Fiesta ingår.”

EcoSport är den första globala Ford-modellen som uteslutande utvecklats i Sydamerika. Segmentet skapades i Brasilien och lanserades av Ford 2003. Alltsedan dess har över 700 000 fordon sålts i regionen. Nya EcoSport kommer att tillgodose det växande behovet av stadsjeepar i Europa, som enligt Fords beräkningar förväntas fördubblas under de kommande fem åren.

”Nya EcoSport har testkörts i tusentals mil, på de mest krävande underlagen och i de strängaste klimaten världen över”, berättar Collins.

Fronten på den karaktäristiska och aerodynamiska EcoSport-modellen har en stor grill, slimmade och detaljrika strålkastare och plastdetaljer på sidotrösklar och stötfångare. Den är utrustad med Fords bilkommunikationssystem SYNC som gör att ägaren kan aktivera telefonsamtal med rösten och välja musik från enheter som anslutits via Bluetooth eller USB.

SYNC innehåller nödhjälpfunktionen Emergency Assistance som ser till att passagerarna direkt kommer kontakt med den lokala larmtjänsten vid en olycka.

EcoSport erbjuder en rad funktioner med förarassisterad teknik, bl.a. låsningsfria bromsar, elektroniskt stabiliseringsprogram och backstartshjälp.

Nya Ford EcoSport börjar säljas i Europa inom de närmaste 18 månaderna. Under tiden utökas Fords SUV-utbud med nya Kuga. Ford Edge, en större och lite lyxigare bil som redan blivit populär i Nordamerika, förväntas fullborda serien när modellen blir tillgänglig för europeiska kunder.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.gofurther.fordmedia.eu alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 168 000 anställda världen över och runt 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök http://corporate.ford.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter