Gå direkt till innehåll
Ford Mustang.
Ford Mustang.

Pressmeddelande -

Ford Mustang är världens mest sålda sportbil

Det kan konstateras att Ford Mustang är världens mest sålda sportbil under 2016, enligt IHS Markit. Den populära Ford-modellen såldes i över 150 000 exemplar världen över under fjolåret, en siffra som ökat mycket tack vare en växande popularitet på den europeiska marknaden.

Ford Mustang har under de senaste 50 åren varit den mest sålda sportbilen i USA. Under 2016 är modellen den mest sålda sportbilen i världen, mycket tack vare en större publik i Europa.

– Från Arktis i norr till Medelhavet i söder – Ford Mustang har toppat stora delar av den europeiska sportbilsmarknaden under 2016. Det är tydligt att europeiska kunder fortsätter att spela en viktig roll vad det gäller Mustangens globala framgångar, säger Roelant de Waard, vice vd Ford Europa.

Sveriges mest sålda sportbil
Mustangen är populär bland svenskarna och kammade hem förstaplatsen som Sveriges mest sålda sportbil 2016 med 563 sålda exemplar, före konkurrenter som Mazda och Porsche. Sverige är ett av de Mustang-tätaste länderna i Europa, och faktum är att Europas största Mustang-säljare är svensk. Den populära modellen säljs bara via Fords flaggskeppsbutiker FordStore, ett koncept som är framtaget för en större kundupplevelse.

– Mustangen har en massiv skara med passionerade entusiaster runt om i Europa, som träffas via intresseklubbar och Mustangträffar. Det här är en unik sportbil som inte liknar någon annan – en bil som många längtat efter att äga under hela sitt liv, berättar Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll