Gå direkt till innehåll
De fem nya elfordonen från Ford som lanseras inom fem år.
De fem nya elfordonen från Ford som lanseras inom fem år.

Pressmeddelande -

Ford F-150, Mustang och Transit kommer som elhybrider

Ford satsar stort på elfordon och ska lansera 13 nya elektrifierade modeller inom fem år. Företaget avslöjar idag fem av modellerna, där Ford F-150, Mustang och Transit ingår. Fordonstillverkaren investerar 700 miljoner dollar som ska möjliggöra produktion av elektriska och självkörande fordon vid företagets anläggning i Michigan, USA.

Ford planerar att ha lanserat 13 nya elektriska fordonsmodeller inom fem år. Biltillverkaren avslöjade idag fem av de 13 modellerna, samt en investering på 700 miljoner dollar, som ger 700 nya jobb, till företagets anläggning i Michigan i USA. Fabriken kommer utvecklats för att kunna producera högteknologiska elektriska och självkörande bilar, samt ikoniska Ford Mustang och Lincoln Continental.

En del av storsatsning på elbilar
Satsningen på de nya modellerna är en del av Fords satsning på elfordon som presenterades för ett år sedan, samt företagets omställning till att vara både ett fordons- och mobilitetsföretag. Ford vill vara längst fram gällande elfordon och självkörande bilar, och därmed också erbjuda optimala mobilitetslösningar. Företaget är även angelägna om att det ska vara enkelt och smidigt att äga de nya fordonsmodellerna.

– Innovativa tjänster i samband med lanseringen är precis lika viktiga som de elektriska fordonen i sig. Vi investerar i lösningar för att hjälpa privatkunder såväl som transportbilsjättar för att så smidigt som möjligt kunna integrera dessa nya fordon och teknologier i deras liv, säger Hau Thai-Tang på Ford.

De fem nya elfordonen

  • En ny, helt elektrisk, mindre SUV lanseras 2020, med räckvidd på minst 48 mil. Lanseras i Nordamerika, Europa och Asien.
  • En helt självkörande bil i kommersiell tillverkning, designad för samåkning. Hybriden lanseras under 2021 i Nordamerika.
  • Transit Custom som plug-in hybrid kommer att lanseras 2019 på den europeiska marknaden.
  • En hybridversion av den populära bästsäljande pickupen F-150 lanseras 2020 för den nordamerikanska marknaden samt Mellanöstern.
  • En hybridversion av ikoniska Ford Mustang, som kommer erbjudas med en V8-motor. Lanseras 2020 och kommer till att börja med säljas i Nordamerika.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll