Gå direkt till innehåll
​Den legendariska Ford Mustang Fastback anno 1967 kommer snart till nytt liv i form av legobitar.
​Den legendariska Ford Mustang Fastback anno 1967 kommer snart till nytt liv i form av legobitar.

Pressmeddelande -

Ford Mustang 1967 Fastback lanseras som LEGO Creator Expert

I ett samarbete mellan Ford och Lego lanseras nu den klassiska ikonen Ford Mustang i miniatyrformat, närmare bestämt som legobitar. LEGO-satsen, som ingår i serien av LEGOs allra mest avancerade byggen, Creator Expert, finns att köpa från och med 1 mars.

Den legendariska Ford Mustang Fastback anno 1967 kommer snart till nytt liv i form av legobitar i ett samarbete mellan Ford och LEGO. Till skillnad från tidigare LEGO-versioner av Sveriges populäraste sportbil består den här satsen av hela 1470 bitar.

– Det finns få bilar på vägen som är lika kända som Ford Mustang, och det är spännande att se den ikoniska bilens kombination av design och arv komma fram i den här LEGO-uppsättningen, säger Roelent de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Anpassning av modellen
Miniatyren av den nostalgiska muskelbilen är över 10 centimeter hög, 32 centimeter lång och 14 centimeter bred och är komplett med fungerande styrning, mörkblått karosseri, vita racingband, utbytbara luftintag på huven, tryckt Mustang- och GT-grillemblem, och femekrade fälgar med väggreppande däck. Modellen kan även anpassas med en rad tillbehör, vilket möjliggör för alla byggare att få en unik bil utifrån sina egna behov.

– Ford Mustang är en av de mest ikoniska och symboliska bilarna i historien – och att skapa den här bilen i form av LEGO, med den här nivån av anpassning har varit väldigt kul, säger Jamie Berard, designledare på LEGO Creator Expert. Vi kan knappt vänta på att få se våra LEGO- och Ford Mustang-fans egna kreationer när de tar sig an den här nya uppsättningen.

Den unika LEGO-byggsatsen går att köpa från och med 1 mars
LEGO-byggsatserna finns tillgängliga globalt i LEGO-affärer och Shop.LEGO.com från och med 1 mars med rekommenderat pris på 1499 kronor i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll