Gå direkt till innehåll
Ford GT40 och nya Ford GT i LEGO-miniatyrer.
Ford GT40 och nya Ford GT i LEGO-miniatyrer.

Pressmeddelande -

Ford GT40 och nya Ford GT finns nu att köpa som LEGO

Ford och LEGO förevigar segrarna i Le Mans 24-timmarslopp med hjälp av en ny LEGO-byggsats. Ikoniska Ford GT40 från 1966 och moderna Ford GT från 2016 i miniatyrformat finns nu att köpa i Sverige.

Ikoniska Ford GT40 vann Le Mans 24-timmarslopp 1966 och moderna Ford GT gjorde om bragden 2016. De båda bilmodellerna och tillbehör från det berömda Le Mans-loppet kommer nu till liv med hjälp av LEGO-bitar genom ett samarbete mellan Ford och LEGO.

– Många personer i vårt team har växt upp med Fords legendariska lopp och segrar vid Le Mans, exempelvis sensationen 1966. Därför var det extra roligt för oss att designa dessa bilar som LEGO. De här byggsatserna berättar om vår Le Mans-historia på ett perfekt vis, och kan förhoppningsvis inspirera framtida förare, ingenjörer och designers, säger Dave Pericak på Ford Performance.

– Det här var helt klart ett drömprojekt – med mycket press och förväntningar.
Ford GT40 är en av världens mest ikoniska racingbilar, för att inte tala om den moderna GT:n. LEGO-satsen är designad för barn så väl som för vuxna, och vi vet att autenticiteten är avgörande då bilarna kommer granskas noga av alla entusiaster, säger LEGO-designern Craig Callum.

De unika byggsatserna går nu att köpa i Sverige
LEGO-byggsatserna med 2016 års Ford GT och 1966 års Ford GT40 går nu att köpa i Sverige. Byggsatserna kostar cirka 400 kronor styck. Sedan tidigare finns Ford Mustang, Ford F 150 Raptor och en A-Ford Hot Rod som att köpa som LEGO-byggsatser.

Se LEGO-designern Craig Callum sätta ihop kitet på rekordtid:

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll