Gå direkt till innehåll
Ford Mondeo som hybridkombi visas upp under motormässan i Bryssel

Pressmeddelande -

Ford Mondeo som hybridkombi visas upp under motormässan i Bryssel

Idag visar Ford nya Mondeo som kombi med hybriddrift under motormässan i Bryssel tillsammans med resten av Mondeo-modellerna Titanium, ST-Line och Vignale som alla försetts med lyxigare interiör och exteriör. Ford introducerar även Mondeo-flottans 2,0-liters EcoBlue dieselmotor och teknologi som adaptiv farthållare med Fords start-stopp-system.

Under 19–27 januari visar Ford upp sin nya Mondeo-flotta under Brussels Motor Show. Populära Ford Mondeo, som byggs i spanska Valencia, har sålts i över 250 000 exemplar i Europa sedan den fjärde generationen började säljas under 2015. En av höjdpunkterna under motormässan i Bryssel är den helt nya hybridkombin Mondeo.

– Vår omfattande Mondeo-flotta erbjuder förare och passagerare en större premiumupplevelse än någonsin, inte minst genom den tysta starten hos vår nya hybrid Mondeo kombi. Utvecklingen av vårhybriddrivlina, vår 2,0-liters EcoBlue dieselmotor och vår åttastegade automatlåda är alla viktiga delar som bidrar till ännu bättre körupplevelser med våra nya Mondeo-modeller, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Hybridkombi med generös räckvidd
För kunder som behöver ett större bagageutrymme blir den nya hybriden Mondeo kombi ett intressant alternativ med sin elektriska drivlina som levererar samma räckvidd som en traditionell förbränningsmotor. Den nya hybriddrivlinan levererar 187 hästkrafter genom en 2,0-liters bensinmotor tillsammans med en elektrisk motor med 1,4 kWh litiumjonbatteri och en Ford-utvecklad automatisk effektdelningsväxellåda som matchar prestandan i en steglös växellåda.

– Oavsett om det handlar om att hjälpa förare att styra sin smarttelefon under körning på bästa sätt eller att reducera stress vid trafikköer genom att automatiskt kunna hålla avståndet bilen framför, så är nya Mondeo designad för att leverera en enklare och smidigare körupplevelse. Vår nya Mondeo Hybrid erbjuder ett övertygande alternativ till modeller med dieseldrivlinor för både företags- och privatkunder – både som kombi och fyradörrarsvariant,säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 201 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 54 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 69 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll