Gå direkt till innehåll
Ford lanserar ny generation Mondeo Hybrid under 2019

Pressmeddelande -

Ford lanserar ny generation Mondeo Hybrid under 2019

Under 2019 släpper Ford en rad nya Mondeo-hybrider på den europeiska marknaden, inklusive en ny, elegant, praktisk kombi. Den nya kombin ger europeiska kunder ett rymligt bagageutrymme samtidigt som de kan dra nytta av den nya, elektriska drivlinan.

Idag meddelar Ford att företaget släpper en ny generation med Mondeo Hybrid-modeller i Europa under 2019, bland annat en ny, praktisk kombi. Den nya kombin kommer underlätta för kunder som behöver större lastutrymme och samtidigt vill nyttja fördelarna med en elektrisk drivlina. Den eleganta kombin är designad specifikt för europeiska kunder.

– För många kunder är det ett måste med det utrymme en kombi kan erbjuda, så vi är extra glada att nu kunna erbjuda detta samtidigt som de kan minska sina bensinkostnader. Elektiska drivlinor kommer fortsätta att spela en viktig roll för vår europeiska vagnpark. Vi investerar 11 miljarder dollar och planerar att leverera 16 helt elektriska bilar inom en global samling av 40 elektrifierade fordon till 2022, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Optimerad bränsleförbrukning genom ny teknik
Mondeo Hybrid har möjligheten att köra helt och hållet på el, vilket är extra passande för stadskörning med många starter och stopp. Drivlinan levererar 187 hästkrafter, stöttad av en Ford-utvecklad automatisk växellåda för optimerad bränsleförbrukning. Drivlinan använder en elektrisk motor för att stödja den specialutvecklade 2,0-liters Atkinson-bensinmotorn. Modellens regenerativa bromsteknologi ser till att ta till vara på upp till 90 procent av den energi som normalt förloras vid inbromsning.

Ford kommer släppa en komplett specifikation och priser för samtliga nya Mondeo Hybrid-modeller närmare försäljningsstart.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 201 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 54 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 69 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll